Tabără de iarnă pe Muntele Mic

Tabără de iarnă pe Muntele Mic
În perioada vacanței semestriale, copiii și tinerii de la Centrul de Tineret „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă, au participat alături de părintele coordonator Ion Nedelcu la tabăra de iarnă ce a avut loc pe Muntele Mic
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Timp de trei zile tinerii au trăit intens bucuriile petrecute ziua în zăpadă, iar la ceas de seară au propus spre dezbatere diferite teme de actualitate la care împreună s-a încercat să se afle răspunsul, ajungându-se la concluzia că ortodoxia nu omoară personalitatea, ci o pune mai mult în valoare, pentru că nu aşează tânărul într-o cutie de lemn în care fiecare bate câte un cui de reguli, ci îi oferă libertate. Hristos nu te pune la colţ nici pentru trecutul tău, nici pentru freza sau modul în care te îmbraci, ci le spune tututor „Cine este fără de păcat, să arunce primul cu piatra”, iar pe tineri îi așteaptă să-L descopere şi descoperindu-L pe El, se va da sens tuturor lucrurilor.

Tinerii se îndreaptă spre o lume virtuală pentru că în lumea reală nu sunt ascultaţi, nu sunt sustinuţi, nu sunt valorificaţi, iar atunci când vorbesc despre tineri, o mare parte din oameni văd doar partea lor negativă. Nu le spune nimeni ce bine este să fi tânăr, să ai energie, idei, prieteni, idealuri, să vrei să faci ceva frumos în viaţă, să iubeşti, să fii fericit, iar prin această tabără am încercat să fiu alături de ei, să-i înțeleg și să le fiu de folos.

Mărturii ale tinerilor participanți:


„Pentru mine, această tabără a însemnat înțelegere, liniște, distracție, a însemnat timp petrecut frumos. Un timp în care am fost uniți de la cel mai mic la cel mai mare frate din familia centrului de tineret, în care ne-am tachinat, dar ne-am și cunoscut mai bine. Mi-a părut bine ca am făcut alegerea de a-mi petrece trei zile frumos în compania prietenilor mei, într-un loc atât de liniștit. Prietenia este egalitate armonioasă” – Andreea Dincă.

„Mi-a plăcut foarte mult în tabăra de iarnă organizată anul acesta. M-am distrat, am râs, m-am bucurat de peisajele minunate și am observat cât de prietenoși sunt oamenii din jurul meu. Sper ca această experiență minunată să se repete cât de curând” – Cristea Bianca.

„Anul acesta tabăra a fost super. Au fost trei zile de relaxare fizică și intelectuală, de ajutor fiindu-ne zăpada, săniușul, aerul curat, peisajele naturii, excursiile în împrejurimi, toate încununate de buna dispoziție” – Voicea Delia.

Tabăra a fost organizată cu sprijinul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă și au participat 20 de tinerii din orașul Moldova Nouă, membrii ai Centrului de tineret „Sfânta Varvara”.

Data: 8 februarie 2017 • Vizualizări: 413