Tabără de iarnă pe Muntele Parâng

Tabără de iarnă pe Muntele Parâng

Album foto
Tinerii de la cele două centre de tineret din Moldova Nouă, însoțiți de părintele Ion Nedelcu și părintele Gheorghiță Băloi au participat la tabăra de iarnă de pe muntele Parâng, organizată cu sprijinul Parohiei Adormirea Maicii Domnului și al Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Moldova Nouă
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Tinerii de la cele două centre de tineret din Moldova Nouă, însoțiți de părintele Ion Nedelcu și părintele Gheorghiță Băloi au participat la tabăra de iarnă de pe muntele Parâng, organizată cu sprijinul Parohiei Adormirea Maicii Domnului și al Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Moldova Nouă.

Cei 50 de tineri au avut un program zilnic de rugăciune, dar nu au uitat nici de veselia copilăriei pe care o oferă zăpada. În drum spre casă, tinerii au poposit câteva minute la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Petroșani unde au intonat câteva cântări religioase și s-au bucurat de revederea părintelui Iulian Selaje, cel care a slujit la Moldova Nouă.

Tinerii participanți ne-au mărturisit: „Tabără de iarnă desfășurată pe muntele Parâng, a fost o tabără frumoasă, chiar dacă timpul a fost unul relativ scurt. Ca de fiecare dată am avut ocazia să cunoaștem oameni noi și să legăm prietenii, bineînțeles că distracția și voia bună nu au lipsit, dar chiar și așa nu am uitat că trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate câte ne-a dat. Putem spune că a fost o «eliberare» din micul nostru cerc de rutină și că ne-am reconectat cu Hristos” - Larisa Popescu.

„În această tabără am avut ocazia de a mă recreea atât din punct de vedere trupeşte, cât şi din punct de vedere sufleteşte, având ocazia de a practica diferite sporturi de iarnă, cât şi de a-mi întări relația cu Dumnezeu prin intermediul rugăciunilor înălțate pe toată durata acesteia” - Nistoran Valentin.

„Pentru mine aceasta tabără făcută împreună cu colegii mei de la Centrul de Tineret Sf. M.Mc. Gheorghe și Sf. Varvara,a fost una minunată deoarece am legat prietenii și ne-am distrat de la cel mai mare la cel mai mic” - Domuța Selina Alegra

Părintele Ion Nedelcu a subliniat: „În vremurile noastre, societatea nu privește tineretul în adevărata lui lumină. Îl vede numai în aspectele negative. Dar nu părțile negative reprezintă tineretul. Tânărul nu este ceea ce apare: zburdalnic, păcătos, neascultător, răzvrătit. Nu acesta este el. În spatele acestor manifestări tinerești există omul de mâine. Aceste manifestări trec și rămâne aurul curat din tânăr. Ceea ce a făcut tatăl fiului risipitor, face și Dumnezeu atunci când un tânăr se întoarce, se căiește și își plânge păcatele, cu toată căința lui la spovedanie. Tinerii au nevoie să fie iubiți așa cum sunt, cu toate manifestările lor tinerești”.

Data: 19 februarie 2018 • Vizualizări: 434