Tabăra ortodoxă de creaţie „Credinţă şi artă pentru toţi”, ediţia a III-a

Tabăra ortodoxă de creaţie „Credinţă şi artă pentru toţi”, ediţia a III-a
În perioada 1–6 va avea loc în localitatea Sasca Montană cea de-a treia ediție a taberei ortodoxe de creație „Credință și artă pentru toți” organizată de Sectorul Social – Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul al Episcopiei Caransebeșului în colaborare cu Mănăstirea Nera
Autor: Serviciul Social-Misionar
Vor participa 25 de copii cu vârste între 10-15 ani din parohiile partenere în cadrul proiectului „Tineri în Biserică” al Episcopiei Caransebeșului, din localitățile: Caransebeș, Rusca Montană, Domașnea și Cornereva. O parte dintre participanți sunt câștigătorii concursurilor religioase organizate în cadrul proiectului mai sus amintit, care participă la tabără drept recompensă pentru efortul lor, iar cealaltă parte sunt copii proveniți din familii aflate în dificultate. Pentru toți copiii tabăra este oferită în mod gratuit, ca o modalitate concretă de a-i aduce și de a-i menține în Biserică.

Pe parcursul celor șase zile, copiii vor fi initiați în tainle sculpturii în lemn – sub îndrumarea sculptorului George Molin, vor învăța să confecționeze icoane din semințe, vor face drumeții în aer liber, vor vizita Mănăstirea Nera și vor lua parte zilnic la un program religios. De asemenea, copiii vor participa la activități interactive cu caracter instructiv - educativ și ludic, precum și la discuții libere cu organizatorii.

La finalul taberei, lucrările realizate de copii vor fi expuse și vernisate în cadrul unei festivități care se va bucura de prezența PS Lucian – Episcopul Caransebeșului și a altor invitați. Momentul festiv va avea loc la Mănăstirea Nera sâmbătă 6 iulie 2013. Acțiunea este parte componentă a proiectului „Tineri în Biserică” derulat în perioada ianuarie – septembrie 2013 de Episcopia Caransebeșului în protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane și la care au participat până în prezent aproximativ 100 de copii din ciclul gimnazial.

Data: 30 iunie 2013 • Vizualizări: 1007