Taina Sf. Maslu la Aşezământul medical-creştin de la Marga

Taina Sf. Maslu la Aşezământul medical-creştin de la Marga
Duminică, 27 mai 2012, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Taina Sfântului Maslu la Aşezământul medical-creştin „Izvorul Tămăduirii” din Marga
Autor: Serviciul Prezidial
Duminică, 27 mai 2012, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit alături de un sobor de preoţi şi diaconi, Taina Sfântului Maslu la Aşezământul medical-creştin „Izvorul Tămăduirii” din Marga. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioşi. La final Chiriarhul a oferit tuturor celor prezenţi iconiţe şi volumul „Sfinţii Tămăduitori şi Doctori fără de arginţi” editat de Episcopia Caransebeşului.

Aşezământul medical creştin „Izvorul Tămăduirii” de la Marga, este ctitoria preotului medic Cornel Jupânenţ şi a luat fiinţa în anul 2005, când cu bincuvântarea Preasfinţitului Dr. Laurenţiu Streza (pe atunci Episcop al Caransebeşului) şi cu participarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian (pe atunci episcop-vicar la Arhiepiscopiei Timişoarei) s-a pus piatra de temelie a aşezământului.

Biserica a fost târnosită de către Prerasfinţitul Părinte Episcop Lucian, la data de 31 august 2008. Pe lângă biserică şi o casă a preotului slujitor complexul medical destinat îngrijirii persoanelor vârstnice şi suferinde, dar şi tuturor celor dornici de a se vindeca trupeşte şi sufleteşte va cucuprinde şi o policlinică pentru tratament alopat.

La evenimentul duhovnicesc de la Marga a fost adusă spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la parohia Măru, care datează din anul 1520, pictată fiind în muntele Athos.Data: 28 mai 2012 • Vizualizări: 1133