Taina Sf. Maslu la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița

Taina Sf. Maslu  la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița
În Duminica Floriilor și în preambulul Săptămânii Mari la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița a fost săvârșită Taina Sf. Maslu oficiată cu opt preoți de la mai multe parohii din cadrul Cercului Pastoral Reșița-Nord
Autor: Pr. Emil Crăciun
Acum când toată suflarea creștin-ortodoxă se pregătește să-L însoțească pe Hristos Domnul Vieții pe drumul Crucii spre Golgota, prin prezența la deniile din această săptămână se rememorează traseul Calvarului spre Cruce, căci numai prin Jertfa de pe cruce a Fiului lui Dumnezeu ne-a venit mântuirea la toată lumea. Credincioșii participanți și împreună rugători cu slujitorii Sfintelor Altare și-au uns trupurile și mai ales sufletele la această Taină a vindecării trupești și sufletești invocând și cerând Bunului Dumnezeu, harul Duhului Sfânt dar și mila Sa fără de care nimeni nu se poate tămădui și mântui.

Biserica a fost înfrumusețată de prezența impresionantă a credincioșilor ce au făcut neîncăpătoare biserica parohială dar și de preoții care au răspuns invitației părintelui paroh Emil Crăciun: pr. Gheorghe Șuveți protopop al Reșiței și care a susținut un bogat și folositor cuvânt de învățătură cu tema: „Dorința – cale spre păcat sau spre virtute?”, pr. insp. Nicolae Chiosa, pr. Petru Popovici - Parohia Ortodoxă Ucraineană „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Reșița, pr. Cristian Gh. Manole - Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Reșița, pr. Mihai Lixeanu de la Parohia Jitin și pr. prof. Claudiu Petanec - Colegiul Tehnic Cărășean și nu în ultimul rând cei doi preoți ai parohiei: Damaschin Tătaru și Emil Crăciun.

De boala păcatului - acest flagel spiritual ce bântuie întreaga lume și implicit societatea românească, Biserica se îngrijește prin cei ce sunt doctori sufletești (preoții) care se preocupă în tot ceasul și în toată vremea de însănătoșirea trupească, dar mai ales sufletească a fiilor lor duhovnicești într-o societate bolnavă postmodernă ce agonizează de prea mult timp uitându-și reperele și valorile spirituale ce au menținut acest neam în matca credinței și a iubirii de țară, de aceea împlinesc cuvântul adresat de Mântuitorul Iisus Hristos prin gura Sf. Ap. Iacob care spune: „Dacă este cineva bolnav, să cheme pe preoții Bisericii și să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credință va izbăvi pe cel bolnav și Domnul îl va vindeca, iar dacă a făcut păcate îi vor fi iertate... ”(Iacov, 5, 14-16).

La Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița, Taina Sf. Maslu se săvârșește întotdeauna în ultima duminică a fiecărei luni calendaristice și remarcăm și ne bucurăm văzând că biserica parohială este tot mai neîncăpătoare de numărul foarte mare al credincioșilor veniți să primească de sus din cer, din Biserica cerească sau triumfătoare - harul Duhului Sfânt, iar din Biserica pământească sau luptătoare - darul sfințit al untdelemnului în vederea tămăduirii trupești și mai ales sufletești.

Data: 3 aprilie 2018 • Vizualizări: 417