Taina Sfântului Maslu în parohia Pojejena la începutul postului

Taina Sfântului Maslu în parohia Pojejena la începutul postului
La sfârşitul primei săptămâni din postul Naşterii Domnului, la parohia Pojejena din protopopiatul Oraviţa s-a săvârşit taina Sf. Maslu de obşte
Autor: Serviciu Prezidial
La sfârşitul primei săptămâni din postul Naşterii Domnului, la parohia Pojejena din protopopiatul Oraviţa s-a săvârşit taina Sf. Maslu de obşte, potrivit tradiţiei, cu participarea preoţilor care formează cercul pastoral-misionar Moldova Nouă.

Din sobor au făcut parte : Pr. Remus Căta – Parohia Sfinții Impărați Constantin și Elena Moldova Nouă, Pr. Marcel Mărculescu - Parohia Adormirea Maicii Domnului Moldova Nouă, Pr. Ienea Mihai - Parohia Coronini, Pr. Sarchiz Marian – Parohia Padina Matei, Pr. Matei Ioan – Parohia Șușca.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Pr. Marian Sarchiz- Parohia Padina Matei, care a arătat printre altele importanța participării credincioșilor la Sfânta Biserică. „Marginile, extremele, sunt ale diavolilor, iar mijlocul este al lui Hristos, calea împărătească. Nu te abate, omule, nici la dreapta, nici la stânga. Mergi pe calea împărătească, dacă vrei să mergi cu Împăratul Hristos! Adică să ne folosim de toate, de hrană, de odihnă, de băutură, dar cu raţiune. Sfântul Vasile cel Mare spune așa:< Omule, vrei să trăieşti mult, posteşte mult!> Postul este maica sănătăţii și lungimea vieții.” a spus sfinţia sa celor prezenţi.

În încheiere părintele paroh a mulțumit preoților și credincioșilor pentru prezență, îndemnând credincioșii să postească și să intensifice sfânta rugăciune în această perioadă a postului.

„Această Taină a fost instituită de însuși Mântuitorul când a trimis pe sfinții apostoli la propovăduire, zicându-le : «Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi îşi vor pune mâinile și se vor face sănătoşi» (Marcu XVI, 17—18). Sfinții apostoli au practicat Taina Sfântului Maslu chiar de la prima lor propovăduire : «Și scoteau mulți demoni și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și-i vindecau» (Marcu VI, 13).” A mai spus părintele paroh Ion Nedelcu credincioşilor prezenţi.

Cu aceste gânduri a fost încheiată prima săptămână din postul Crăciunului care a fost marcată în parohia Pojejena prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din Clisura Dunării.

Data: 22 noiembrie 2011 • Vizualizări: 862