Taina Sfântului Maslu în Parohia Valea Bistrei

Taina Sfântului Maslu în Parohia Valea Bistrei
În Duminica Floriilor, Biserica din Parohia Valea Bistrei, Protopopiatul Caransebeș, a fost plină de credincioși la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu
Autor: Pr. Romulus Frîncu
După ce, în perioada 26 – 31 martie s-a desfășurat săptămâna duhovnicească, în Duminica Floriilor, Biserica din Parohia Valea Bistrei, Protopopiatul Caransebeș, a fost plină de credincioși la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. Alături de părintele paroh Ioan Seracin, un sobor de şapte preoţi s-au rugat pentru sănătatea credincioşilor, în această perioadă premergătoare Săptămânii Patimilor, când creştinii vor fi părtaşi la Patimile și la Învierea Mântuitorului.

Din sobor au făcut parte: părintele Sorin-Adrian Toma de la Parohia Rusca Montană, părintele pensionar Romulus Frîncu de la Băuțar, părintele Silviu Cotuna de la Parohia Zăvoi, părintele Claudiu-Ioan Velici de la parohia Ohaba Bistra-Oțelu Roșu, părintele Ion-Petru Popa de la Parohia Mal-Oţelu Roşu și părintele Petru Trainoschi de la Parohia Var.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele paroh Seracin Ioan, care a subliniat necesitatea urmării exemplului dat de Domnul nostru Iisus Hristos (cf. Matei XI, 29), îndemnându-i pe credincioși să parcurgă cu post şi rugăciune perioada premergătoare primirii luminii în sufletele lor.

Părintele paroh a mulțumit preoților slujitori și mulţimii de credincioși prezenți. La final, preoţii i-au miruit pe toți credincioşii. Apoi, la casa parohială a urmat o agapă frățească, la care au participat dl. Cîrdei Iustin Doru, primarul comunei Zăvoi și dl. Gander Petru – viceprimar.

Data: 3 aprilie 2018 • Vizualizări: 255