Taina Sfântului Maslu în Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă

Taina Sfântului Maslu în Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă
Luni, 15 aprilie, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul bolnavilor Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, unde a oficiat, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Taina Sfântului Maslu
Autor: Serviciul Prezidial
Luni, 15 aprilie, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul bolnavilor Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, unde a oficiat, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Taina Sfântului Maslu.

La slujbă au participat autorităţi locale, cadre medicale, conducerea unităţii sanitare, personalul administrativ, bolnavii internaţi în spital, alături de însoţitorii acestora, credincioşi din oraşul Moldova Nouă, precum şi preoţii de pe Clisura Dunării.

„A devenit o tradiție, aici în Moldova Nouă, ca în cele două mari posturi care preced cele două mari praznice Nașterea Domnului și Învierea Domnului, să venim aici împreună cu părinții care slujesc și se roagă în acest oraș, pentru a oficia Taina Sfântului Maslu de obște în incinta acestui spital care primește pe toți bolnavii din Moldova Nouă, precum și pe cei de pe Clisura Dunării. Ne-am obișnuit să venim în acest spital și să fim primiți cu mare bucurie de conducerea spitalului și desigur de toți medicii care se ostenesc aici, iar dumneavoastră fie că sunteți bolnavi internați aici, fie că sunteți din parohiile orașului Moldova Nouă, sunteți întotdeauna deschiși, receptivi și doritori de mai multă rugăciune pentru că noi toți avem nevoie de ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu. Indiferent de poziția socială și de profesia pe care o avem, de misiunea pe care ne-am asumat-o în această viață, indiferent de vârstă, cu toții avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu și de Harul Duhului Sfânt pe care îl invocăm în special la Tainele Bisericii, ca să se pogoare peste noi și peste materia, sau peste materiile pe care le punem înainte. Cu toții ați venit aici să vă tămăduți de orice boală și neputință trupească, iar astăzi ați venit ca să vă tămăduiți și de orice neputință și boală sufletească prin rugăciunile pe care le-am înălțat la această Sfântă Taină, lăsată de Hristos, ca rugându-ne unii pentru alții, să ne vindecăm și să ne purtăm cu adevărat, după porunca Lui, sarcinile unii altora, căci numai așa împlinim cu adevărat legea lui Hristos”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul său. La finalul slujbei, Chiriarhul a oferit tuturor celor prezenţi iconiţe cu Sfânta Cruce.

Data: 16 aprilie 2013 • Vizualizări: 699