Taina Sfântului Maslu la Bocșa Română

Taina Sfântului Maslu la Bocșa Română
În după amiaza zilei de 15 martie, credincioșii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului" Bocșa Română, din Protopopiatul Reșița, s-au unit în rugăciune împreună cu preoții care au slujit Taina Sfântului Maslu la demisolul Bisericii aflate în construcție
Autor: Roxana Novacovici
Pentru că este o perioadă de înălțare a sufletului către Cer prin rugăciune și comuniune, s-a
socotit de bine ca Icoana Maicii Domnului, ocrotitoarea Casei Teiușului din Caransebeș, să fie în mijlocul credincioșilor parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română pentru a putea păși cu încredere, dar și cu smerenie, prin sprijinul ei de Maică, către Sărbătoarea Sărbătorilor, Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

În acest an declarat de Sfântul Sinod ca „An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, este imperios necesar ca oamenii să se împărtășească direct din harul divin emanat de Sfintele Icoane pentru că de la ele credincioșii primesc, datorită sfințeniei pe care au dobândit-o persoanele reprezentate, un reper duhovnicesc în această lume debusolată spiritual. Icoana ne arată direct Sursa de Viată și încă viață în Hristos, pentru că Icoana este, așa cum spune Sf. Ioan Damaschinul, „fereastră către Divinitate".

La acest eveniment au participat foarte mulți credincioși, dar și foarte mulți tineri care au cântat Maicii Domnului din suflet, pentru ca Maica să le răspundă prin oferirea binecuvântării ei.

Data: 17 martie 2017 • Vizualizări: 615