Taina Sfântului Maslu la Parohia Pojejena

Taina Sfântului Maslu la Parohia Pojejena
Comuniunea preoţilor, pildă pentru credincioşi
Autor: Serviciul Prezidial
Duminică 28 noiembrie 2010, ora 18.00, s-a săvârşit taina sfântului maslu în parohia Pojejena, cu prilejul desfăşurării serilor duhovniceşti din Postul Crăciunului, potrivit învăţăturii Sfântului Apostol Iacov care spune :

„Este cineva în suferinţă ? Să se roage... Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui". (Iacob 5, 13-15)

Din soborul slujitor au făcut parte: Preacuviosul Părinte Arhimandrit Longhin Muncean, eclesiarhul catedralei episcopale din Vârşeţ, Pr. Tăpălagă Emanuel de la parohia Lokve din Serbia, Pr. Sava Mareş de la parohia ortodoxă sârbă din Pojejena, Pr. Ilie Oltean de la parohia Ştinăpari şi Pr. Ion Nedelcu.

Parintele arhimandrit Longhin Muncean, a ţinut un cuvânt de învătătură îndemnând credincioşii să păzească poruncile lui Dumnezeu, mai ales aceea a iubirii aproapelui: „Dacă doriţi să vă iubească vecinul sau prietenul, iubiţi şi voi la rândul vostru pe cei care vă sunt aproape, dar şi pe toţi oamenii, dacă vreţi să vă facă cineva bine faceţi şi voi bine” a mai spus parintele Longhin.

Bucuria slujitorilor a fost sporită de numărul însemnat de credincioşi care au luat parte la săvârşirea acestei Sfinte Taine. Comuniunea preoţilor a constituit pildă pentru credincioşii din Pojejena, care se disting prin apartenenţa la cele două naţionalităţii sârbă şi română, dar care convieţuiesc în pace şi înţelegere creştinească, dovadă fiind prezenţa părintelui paroh al parohiei ortodoxe sârbe la seara duhovnicească de la Pojejena.

În încheiere preotul Ion Nedelcu, în calitate de gazdă, a mulţumit tuturor preoţilor şi credincioşilor pentru prezenţă spunând: „ Chiar dacă ne desparte o graniţă, astazi ne-am unit întru rugaciune, iar prin prezenţa părinţilor Longhin Muncean şi Tăpălagă Emanuel în mijlocul nostru, am demonstrat că rugăciunea adusă lui Hristos Iisus nu are hotare.

Întâlnirea duhovnicească, dar şi misionară de la parohia Pojejena s-a încheiat prin participarea celor prezenţi la agapa frăţească oferită de parohia cu acest fericit prilej.


Data: 2 decembrie 2010 • Vizualizări: 904