Taina Sfântului Maslu la Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă

Taina Sfântului Maslu  la Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă
Postul Sfintelor Paști a adus în Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă un prilej de bucurie
Autor: Pr. Băloi Gheorghe
Postul Sfintelor Paști a adus în Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă un prilej de bucurie căci așa cum s-a obișnuit și în anii precedenți credincioșii s-au întărit în credință cu seri duhovnicești în care preoții din împrejurimi au venit și au slujit.

Fiecare zi s-a aflat sub purtarea de grijă a unui părinte de pe raza Centrului pastoral-misionar al protopopiatului, desfășurându-se sub un generic cu tematică fixă, dorindu-se aducerea în atenție a importantei unități de credință și de neam în acest an centenar.

Săptamâna Duhovnicească s-a încheiat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu chiar în ziua prăznuirii Buneivestiri, unde au participat preoții ce au cuvântat în această săptamână (Pr. Ienea Mihai, Pr. Nistoran Dorin, Pr. Ienea Zaharia Cristian, Pr. Nistoran Daniel și Pr. Sarchiz Marian), credincioșii primind cu bucurie aceste momente de rugăciune. Dupa cuvântul de învațătură susținut de Pr. Ienea Zaharia Cristian de la Parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Berzasca în care a accentuat importanța lepadarii de sine și urmarea lui Hristos precum si unirea cu Acesta prin Sf. Euharistie, Pr Protopop Martinovici Bogoliub a rostit un îndemn credincioșilor accentuând importanța unității în rugăciune în vreme de post și boală dar și statornicia în Biserica cea apostolică, care ne adună pe toți sub același Duh.

Prin activitățile sociale ale Parohiei și dragostea purtată bisericii lor, săptămâna duhovnicească s-a încheiat printr-o agapă frățească, oferită de credincioșii ei, astfel întărindu-se cuvintele psalmistului care zice: “Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună” (Psalm 133, 1)

Data: 26 martie 2018 • Vizualizări: 400