Taina Sfântului Maslu la Parohia Sf. M. Mc.Gheorghe din Moldova Nouă

Taina Sfântului Maslu  la Parohia Sf. M. Mc.Gheorghe din Moldova Nouă
Postul Sfintelor Paști a adus în Parohia Sf. M. Mc.Gheorghe din Moldova Nouă un prilej de bucurie căci așa cum s-a obișnuit și în anii precedenți credincioșii s-au întărit în credință cu seri duhovnicești în care preoții din împrejurimi au venit și au slujit
Autor: Pr. Gheorghe Băloi
Fiecare zi s-a aflat sub purtarea de grijă a unui părinte de pe raza Centrului pastoral-misionar al protopopiatului, desfășurându-se sub un generic cu tematică fixă, dorindu-se aducerea în atenție a importantei icoanei în viața creștinului precum și amintirea celor ce au suferit în perioada comunistă.

Săptamâna duhovnicească s-a încheiat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu unde au participat preoții ce au cuvântat în această săptămâna: pr. Ienea Mihai, pr. Nistoran Dorin, pr. Ienea Zaharia Cristian, pr. Nistoran Daniel și pr. Sarchiz Marian,, credincioșii primind cu bucurie aceste momente de rugăciune. După cuvântul de învațătură susținut de părintele. Ienea Mihai de la Parohia Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din Coronini în care a accentuat importanța iertării căci așa ni se spune în Sf. Scriptură că tot celui ce i se va ierta mult mult va și iubi.

Părintele protopop Martinovici Bogoliub a rostit un îndemn credincioșilor subliniind importanța rugăciunii la icoană în vreme de post și boală dar și statornicia în Biserica cea apostolică, pentru care mii de oamnei au suferit în perioada comunistă.

Prin activitățile sociale ale parohiei și dragostea purtată bisericii lor, săptămâna duhovnicească s-a încheiat printr-o agapă frățească, oferită de credincioșii ei, astfel întarindu-se cuvintele psalmistului care zice: „Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună” (Psalm 133, 1)

Data: 5 aprilie 2017 • Vizualizări: 2011