Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orăşenesc Oraviţa

Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orăşenesc Oraviţa

Album foto
Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat Taina Sfântului Maslu în incinta Spitalului Orăşenesc Oraviţa
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, la orele după-amiezii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu în incinta Spitalului Orăşenesc Oraviţa. La slujbă au participat autorităţi locale, conducerea spitalului, cadre medicale, pacienţi şi un număr însemnat de credincioşi.

În continuare, ierarhul a binecuvântat capela cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din curtea spitalului. La final, părintele paroh Gelu Moldovan a fost hirotesit iconom, iar ctitorii şi binefăcătorii au primit acte de cinstire.

„Prin osteneala părintelui paroh Gelu Moldovan de la Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Oraviţa, cu ajutorul domului primar, al domnului director al acestui spital, cu ajutorul cadrelor medicale, dar şi al credincioşilor orăviţeni, s-a reuşit în Postul Crăciunului să binecuvântăm această capelă care va deveni un laborator spiritual, un cabinet de rugăciune şi de binecuvântare a lui Dumnezeu. În acest paraclis se vor săvârşi sfinte slujbe şi mai ales Sfânta Liturghie peste săptămână şi în mod special vinerea şi sâmbăta. Mulţumim binefăcătorilor şi ctitorilor acestor aşezământe social-filantropice şi de rugăciune şi Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască medicilor din Spitalul Orăşenes Oraviţa, bolnavilor care sunt internaţi în acest spital şi tuturor preoţilor şi credincioşilor din acest oraş de pe Valea Caraşului, multă sănătate, un post binecuvântat şi multe împliniri duhovniceşti”, a arătat Preasfinţitul Lucian în cuvântul său.

De asemenea, a fost sfinţit şi inaugurat Centrul social şi de misiune pentru tineret „Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina” din curtea parohiei „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Oraviţa. Acesta este dedicat activităţilor religioase şi educative pentru copiii şi tinerii cu probleme sociale de pe raza parohiei.


Data: 26 noiembrie 2012 • Vizualizări: 1336