Taina Sfântului Maslu la Spitalul din Moldova Nouă

Taina Sfântului Maslu la Spitalul din Moldova Nouă
Vineri, 11 decembrie, la Spitalul orășenesc din Moldova Nouă s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Vineri, 11 decembrie, la Spitalul orășenesc din Moldova Nouă s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Slujba a fost oficiată de preoții slujitori ai Parohiei Adormirea Maicii Domnului din orașul Moldova Nouă.

În cuvântul de învățătură părintele paroh Ion Nedelcu a precizat: „Prin cuvântul rostit de Mântuitorul Hristos slăbănogului, care de 38 de ani aștepta izbăvirea: «De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ție mai rău» înțelegem că acel om șubred păcătuise cândva destul de mult, de vreme ce nici aproape patru decenii de suferință și așteptare nu i-au ajuns să-şi ispăşească vina. Boala şi suferința, realități marcante ale existenței noastre pământeşti, nu își au originea în Dumnezeu. Înțelepciunea lui Solomon ne vorbește despre moarte, cu care se încheie şi boala, şi suferința: „Dumnezeu n-a făcut moartea şi nu se bucură de pierirea celor vii. El a zidit toate lucrurile spre viață şi făpturile lumii făcute spre a fi izbăvite”.

La final toți bolnavii au fost cercetați la paturile lor, fiind unși cu undelemn sfințit și au primit calendare iconiță.

Data: 12 decembrie 2015 • Vizualizări: 438