Taina Sfântului Maslu la Spitalele din Reşiţa şi Caransebeş

Taina Sfântului Maslu la Spitalele din Reşiţa şi Caransebeş

Album foto
În această perioadă, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Taina Sfântului Maslu alături de un sobor de preoţi şi diaconi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa şi la Spitalul Municipal din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 9 aprilie, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Taina Sfântului Maslu alături de un sobor de preoţi şi diaconi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. La slujbă a participat conducerea spitalului, cadre medicale şi foarte mulţi bolnavi.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a subliniat: „Am socotit de bine să revenim şi în acest post al Paştiilor din anul mântuirii 2013 în Spitalul Judeţean din Reşiţa pentru a săvârşi Taina Sfântului Maslu, în săptămâna a IV-a din Sfântul şi Marele Post. Anul trecut a fost anul închinat Tainei Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor, dar în fiecare an şi în fiecare post se cuvine ca noi preoţii să ne adunăm în spitale şi azile şi să slujim aici în mijlocul bolnavilor şi a celor neputincioşi această taină cerească instuită de Mântuitorul Iisus Hristos prin Sfinţii săi Ucenici şi Apostoli. Nu numai anul trecut ci iată în fiecare an se cuvine în aceste aşezăminte în care oamenii vin să se tămăduiască trupeşte să venim şi noi şi să învocăm puterea Sfântului Duh ca Dumnezeu care este doctorul suprem al sufletelor şi al trupurilor noastre să ne vinedece şi mai întâi să ne dăruiască sănătate sufletească, adică iertarea păcatelor, pentru că numai vindecându-ne sufletul putem dobândi şi vindecarea trupului”. La final Chiriarhul a împărţit tuturor celor prezenţi iconiţe cu Sfânta Cruce.

Miercuri, 10 aprilie, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Taina Sfântului Maslu alături de un sobor de preoţi şi diaconi în capela cu hramul „Sf. Ev. Luca” din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş. La slujbă a participat de asemenea, conducerea spitalului, cadre medicale, bolnavi şi numeroşi credincioşi.

Referindu-se la buna colaborare dintre Centrul Eparhial şi Spitalul Municipal din Caransebeş, părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeşului a precizat: „Între Episcopia Caransebeşului şi Spitalul Municipal din Carnsebeş există vechi relaţii de colaborare care au avut ca rezultat, în primul rând edificarea unui lăcaş de închinăciune în curtea unităţii spitaliceşti iar apoi între Centrul Eparhial şi secţia de neonatologie a spitalului există relaţii de colaborare pentru susţinerea centrului Centrului de Igienă pentru mamă şi copil pe care episcopia îl patronează şi această bună colaborare a avut ca rezultat renovarea şi înnoirea secţiei de pediatrie a acestei unităţi spitaliceşti”.


Data: 10 aprilie 2013 • Vizualizări: 762