Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă

Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă
Vineri, 27 iulie 2012, în incinta Spitalului Orășenesc din Moldova Nouă a fost oficiată Taina Sfântului Maslu
Autor: Pr. Remus Căta
Vineri, 27 iulie 2012, în capela cu hramurile „Sfântul Pantelimon” și „Sfinții Epictet și Astion”, situată în incinta Spitalului Orășenesc din Moldova Nouă, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.

Lăcașul de rugăciune a fost amenajat în incinta spitalului, la secţia Interne, prin osteneala părintelui Marcel Mărculescu de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă şi a părintelui Remus Căta de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin şi Elena” din Moldova Nouă. Acesta a fost sfințit și binecuvântat la data de 29 martie 2012 de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Totodată, Chiriarhul a oficiat și Taina Sfântului Maslu ceea ce a constituit un lucru inedit pentru această unitate spitalicească, mai ales că anul 2012 a fost declarat de către Biserica Ortodoxă Română „Anul omagial al Tainei Sfâmtului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

Astfel, începând cu ora 10 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu la care au participat bolnavii internați, cadrele medicale, precum și credincioși din parohiile orașului Moldova Nouă. „În fiecare an în ziua de 27 iulie, Biserica face pomenirea Sfântului Marelui Mucenic şi tămăduitor Pantelimon. Acesta și-a dedicat toată viața slujirii aproapelui, fiind numit adesea doctor fără de arguinți și este unul dintre cei mai îndrăgiţi sfinţi ai Bisericii lui Hristos. Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, este un model de doctor, slujitor şi creştin următor lui Hristos. Acest lucru a fost determinant în alegerea celui dintâi hram pentru noua capelă de la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă, alături de Sfinţii Epictet şi Astion, prăznuiţi în aceeaşi lună iulie, în ziua a opta”, ne-a mărturisit părintele Marcel Mărculescu.

La final, părintele Remus Căta a dăruit un act de cinstire, din partea Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, doamnei Lorinţ Elena, directorul spitalului, pentru implicarea deosebită ce a avut-o la amenajarea lăcașului de rugăciune din incinta unității sanitare.

Data: 27 iulie 2012 • Vizualizări: 1681