Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă

Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă
Marți, 31 martie, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orăsenesc din Moldova Nouă
Autor: Pr. Remus Căta
Cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „N-au trebuință de doctor cei sănătoși ci cei bolnavi”, au fost îndemnul preoților din Clisura Dunării să săvârșească marți, 31 martie, Taina Sfântului Maslu, la Spitalul din Moldova Nouă. Soborul de preoți a fost condus de părintele Iova Megheleş, fiind înconjurat de preoții Remus Căta, Laurențiu Panciu, Ion Nedelcu și Alin Rada.

La slujba de vindecare a suferinţelor trupești și întărire sufletească, au participat credincioși din localitate, dar mai important, au participat bolnavii internați în cele patru secții ale spitalului.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, preotul Remus Căta a subliniat importanța Tainei Sfântului Maslu în viața credincioșilor, darurile ce le primim de la Binefăcătorul tuturor ca rod al rugăciunii, iar prin ungerea cu untdelemn sfințit şi invocarea harului Duhului Sfânt, credinciosul recapătă sănătatea, tămăduirea trupului şi iertarea păcatelor. În încheire preoţii au mulţumit conducerii spitalului şi au uns cu untdelemn sfinţit pe toţi bolnavii din saloane.

Data: 1 aprilie 2015 • Vizualizări: 574