Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă

Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă
Joi, 29 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul bolnavilor Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, unde a oficiat Taina Sfântului Maslu de obşte, alături de un sobor de preoţi şi diaconi
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 29 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul bolnavilor Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, unde a oficiat Taina Sfântului Maslu de obşte, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cu acest prilej, Ierarhul a binecuvântat şi capela cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” şi „Sfinţii Mucenici Epictet şi Astion”, situată în incinta unităţii spitaliceşti. Locaşul de rugăciune a fost amenajat prin purtarea de grijă a părintelui Marcel Mărculescu de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, pentru a împlini nevoile duhovniceşti ale bolnavilor şi a cadrelor medicale din spital.

La slujbă au participat autorităţi locale, cadre medicale, conducerea unităţii sanitare, personalul administrativ, bolnavii internaţi în spital, alături de însoţitorii acestora, credincioşi din oraşul Moldova Nouă, precum şi preoţii de pe Clisura Dunării.

Preasfinţitul Părinte Lucian a declarat: „În săptămâna a V-a a Postului Mare, între cele două mari denii săvârşite la biserică, Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul şi Denia Acatistului Bunei Vestiri, în această seară am săvârşit Taina Sfântului Maslu în Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă. Totodată, am binecuvântat şi o capelă, un paraclis, în incinta acestui spital, care deserveşte toţi pacienţii de pe Clisura Dunării, paraclis închinat Sfântului Mare Mucenic Pantelimon şi Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion. Ne-am bucurat de prezenţa cadrelor medicale, a conducerii spitalului, a domnului primar din oraşul Moldova Nouă, de prezenţa tuturor preoţilor din parohiile de pe Clisura Dunării şi de un număr mare de credincioşi, atât bolnavii internaţi în acest spital, cât şi credincioşii din parohiile oraşului Moldova Nouă. Prin săvârşirea Tainei Sfântului Maslu în acest spital împlinim ceea ce ne-am propus de la începutul Postului Mare şi anume, de a săvârşi această Sfântă Taină, în anul închinat Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, în toate aşezămintele medicale şi sociale de pe raza judeţului Caraş Severin”.

„În această după-amiază am participat, cu multă bucurie, alături de credincioşii din Moldova Nouă şi de bolnavii care sunt internaţi în spitalul nostru, la această slujbă deosebită a bisericii noastre, oficiată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de preoţii de pe Clisura Dunării. Slujba de astăzi ne-a întregit spiritual, pentru că a fost oficiată în această capelă, capelă care astăzi a şi fost sfinţită cu această ocazie. Spitalul din Moldova Nouă are o deosebită importanţă pentru noi, cei de pe Clisura Dunării, pentru că aici ne găsim alinarea suferinţelor noastre”, ne-a mărturisit dl. Ion Chisăliţă, edilul şef al oraşului Moldova Nouă.

La finalul slujbei, Chiriarhul a oferit tuturor celor prezenţi iconiţe şi volumul „Sfinţii Tămăduitori şi Doctori fără de arginţi” editat de Episcopia Caransebeşului.


Data: 30 martie 2012 • Vizualizări: 794