Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orăşenesc din Oţelu Roşu

Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orăşenesc din Oţelu Roşu
Marţi, 20 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului alături de un sobor de preoţi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu de obşte la Spitalul Orăşenesc din Oţelu Roşu
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 20 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului alături de un sobor de preoţi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu de obşte la Spitalul Orăşenesc din Oţelu Roşu. La slujbă au participat cadre medicale, pacienţi precum şi rude ale acestora.

La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a rostit un cuvânt de binecuvântare: „Am venit aici ca să ne rugăm pentru toţi bolnavii internaţi în acest spital precum şi pentru toţi bolnavii care zac pe patul de suferinţă în azile şi spitale şi nu are cine să îi pomenească. Aţi observat din rugăciunile pe care le-am înălţat că i-am pomenit la modul general pe toţi bolnavii care se află pe patul de suferinţă în azile şi spitale şi nu are cine să-i pomenească. Noi toţi ne-am rugat, nu numai pentru cei pe care i-am pomenit, medicii, asistenţii şi bolnavii din acest spital şi ne-am rugat pentru cei zac în suferinţă. Dumnezeu îi ştie pe toţi cei care sunt bolnavi, ştie durerea, suferinţă şi necazul fiecăruia dintre noi. Este foarte important să ne aducem aminte, în rugăciunile noastre şi mai ales la Taina Sfântului Maslu de bolnavii pe care nu are cine să-i pomenească şi care pe patul de suferinţă în azile şi spitale. Din păcate sunt foarte mulţi bolnavi nu numai în spitale şi azile, mulţi sunt acasă şi zac pe patul de suferinţă. Familia îi pomeneşte pe unii dintre ei şi se roagă pentru ei dar pe alţii nu îi pomeneşte familia sau nu are cine să-i pomenească, însă Biserica luptătoare prin slujitorii ei este datoare să se roage pentru cei care nu are cine să îi pomenească.” Toţi cei prezenţi au primit din partea Chiriarhului, iconiţe şi volumul „Sfinţii Tămăduitori şi Doctori fără de arginţi”.

La ceas de seară, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a săvârşit Taina Sfântului Maslu alături de un sobor de preoţi şi diaconi la Aşezământul social pentru persoane vârstnice „Sfânta Treime” din Glimboca.
Data: 21 martie 2012 • Vizualizări: 737