Taina Sfântului Maslu la Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu

Taina Sfântului Maslu la Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu

Album foto
Marţi, 8 aprilie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a sfinţit capela cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” şi „Sfântul Ierarh Nectarie” din incinta Spitalului Orăşenesc din Oţelu Roşu
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 8 aprilie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a sfinţit capela cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” şi „Sfântul Ierarh Nectarie” din incinta Spitalului Orăşenesc din Oţelu Roşu. În continuare, ierarhul a săvârşit Taina Sfântului Maslu, în prezenţa conducerii spitalului, a cadrelor medicale, pacienţilor şi multor credincioşi din localitate. La final, toţi cei prezenţi au primit din partea chiriarhului iconiţe şi pliante având ca temă anul euharistic.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul caransebeșan a arătat puterea tămăduitoare a Doctorului sufletelor și al trupurilor noastre: „Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să avem și aici un loc de rugăciune unde medicii și pacienții deopotrivă, să vină și să ceară ajutorul lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre. Ați observat că în rugăciunile noastre, nu de puține ori, Îl numim pe Mântuitorul, „Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre”, iar în rugăciunea a șasea din rânduiala Tainei Sfântului Maslu mai spunem: «Cel ce porți Doamne, fără durere neputințele noastre, căci cu rana Ta, noi toți ne-am vindecat». De aceea se cuvine ca în această săptămână a Floriilor să reflectăm la jertfa lui Hristos de pe Crucea Golgotei, Care pentru mântuirea noastră și pentru iertarea păcatelor noastre a murit pe Cruce, rănile Lui tămăduind rănile noastre sufletești și trupești”.

Prezent la eveniment, managerul Spitalului Orăşenesc din Oţelu Roşu, dl. Alin Mihăiescu ne-a declarat: „Ne bucurăm că în Postul Paștilor, putem să găzduim aici oficierea Tainei Sfântului Maslu de către Preasfințitul Părinte Lucian și sperăm ca această Sfântă Taină să-i ajute pe pacienții noștri, dar şi cadrele medicale și să fie spre alinarea și spre binele tuturor”.


Data: 10 aprilie 2014 • Vizualizări: 467