Tineri ATOR-iști în pelerinaj

Tineri ATOR-iști în pelerinaj
Sâmbătă, 13 mai 2017, un grup de tineri din Reșița și Oravița, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, au vizitat, în cadrul unui pelerinaj de suflet, mai multe mănăstiri din județul Timiș
Autor: Departamentul de tineret
Dornici de a cunoaște noi locuri de rugăciune și spiritualitate autentic ortodoxă, tinerii atoriști au pornit, în ciuda vremii nefavorabile, la drum cu credința în suflet și bucuria de a fi împreună. Primul obiectiv vizitat a fost mănăstirea Șag-Timișeni, unde tinerii, după ce s-au închinat și au intonat câteva cântece specifice perioadei, s-au bucurat de un frumos cuvânt de învățătură din partea unuia dintre părinții duhovnici ai mănăstirii. A urmat punctul central al pelerinajului – Mănăstirea Partoș, sau „acasă” la Sf. Ier. Iosif cel Nou, ocrotitorul Banatului. Aici, în bisericuța veche a mănăstirii, tinerii au citit Acatistul Sf. Ier. Iosif cel Nou și au înălțat rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.

Pelerinajul a continuat cu vizitarea Mănăstiri sârbești de la Birda, acolo unde tinerii pelerini s-au putut închina la moaștele Sf. M. Mc. Gheorghe. Punctul final al pelerinajului a fost Mănăstirea Săraca, cea mai veche obște monahală din Arhiepiscopia Timișoarei.

„Cred că am avut nevoie de liniștea unei astfel de zile, ceea ce a și însemnat, pentru mine, acest pelerinaj. Am cunoscut județul vecin altfel, în toată frumusețea lui care, cred eu, este dată de cununa binecuvântată a locurilor sfinte ce o împodobesc. Noi am reușit să le cunoaștem și să gustăm din frumusețea lor. Iar faptul că și eu am reușit să le cunosc, împreună fiind cu prietenii, parte a familiei mele, mi-a adus cea mai mare bucurie sufletească”, mărturisește Anita Radics, coordonatoarea ATOR Banatul de Munte.

Pelerinajul a fost organizat prin intermediul Agenției de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române, de către ATOR Banatul de Munte, filiala Reșița, pelerinajele ocupând un loc important în cadrul activităților desfășurate de tinerii atoriști din Episcopia Caransebeșului.

Data: 15 mai 2017 • Vizualizări: 1102