Tineri atoriști reșițeni reuniți la seara duhovnicească „Tinerețe în Cuvânt”

Tineri atoriști reșițeni reuniți la seara duhovnicească „Tinerețe în Cuvânt”
Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Reșița a găzduit sâmbătă, 18 martie, cea de-a doua seară duhovnicească, organizată de filiala ATOR din localitate
Autor: Mădălina Jojart
În perioada Postului Sfintelor Paști, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează mai multe seri duhovnicești, în cadrul proiectului „Tinerețe în Cuvânt”. La doar o săptămână de la debutul acestui proiect, la Oravița, Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Reșița a găzduit sâmbătă, 18 martie, cea de-a doua seară duhovnicească, organizată de filiala ATOR din localitate.

În prima parte a întâlnirii, tinerii atoriști reșițeni, împreună cu preoții duhovnici, dar și cu ceilalți credincioși ai parohiei au înmulțit bucuria comuniunii prin săvârșirea Acastistului Sfintei Cruci și prin intonarea de pricesne specifice perioadei Prepascale.

Tinerii se află acum la vârsta căutării și au nevoie de îndrumare pentru a căuta în jurul lor frumosul, binele, iubirea, pentru a-L căuta și a-L cunoaște pe Dumnezeu. În acest context, în momentele ce au urmat, tinerii s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a doamnei psiholog Cristina Buliga. Aceasta i-a ajutat să facă încă un pas spre înțelegerea Sfintei Scripturi, care, într-o societate tehnologizată, este acum la doar un click distanță. De asemenea, cu prilejul prăznuirii Sfintei Cruci, din duminica a treia a Postului Mare, tinerii prezenți au dezbătut și au meditat asupra înțelesului duhovnicesc al îndemnului Mântuitorului: „Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie.” (Marcu 8,34), cuvânt de învățătură cuprins în Evanghelia Duminicii. Astfel tinerii au fost sfătuiți să caute adevărata fericire și împlinire nu în plăcerile deșarte ale acestei lumi care îi împinge spre egoism, răutate, ură, desfrâu, ci în iubire față de aproapele și, implicit, față de Dumnezeu - pentru că Dumnezeu este IUBIRE. Tinerii atoriști au vizionat și un scurt filmuleț a cărui morală a fost aceea că Dumnezeu dă fiecărui om o cruce pe măsura puterii lui și trebuie să și-o asume cu demnitate și să o ducă cu smerenie, cu răbdare și cu nădejdea mântuirii.

„La această seară duhovnicească am avut bucuria de a mă ruga împreună cu alți tineri minunați și de a o asculta pe doamna psiholog Cristina Buliga. Aceasta ne-a vorbit despre Crucea lui Hristos și despre acceptarea ei în viața noastră. După aceste cuvinte am înțeles că noi trebuie să ne asumăm crucea și să îi urmăm lui Hristos. Această seară ne-a unit pe toți și ne-a făcut să realizăm că trebuie să ne sprijinim unul pe altul pe drumul acestei vieți spre mântuire", a mărturisit tânărul atorist Daniel Nap. Aceste seri duhovnicești contribuie la formarea și creșterea duhovnicească a tineretului creștin, ajutându-i pe tineri să cunoască Cuvântul Lui Dumnezeu, care este izvor de putere și de nădejde și dându-le curaj să își trăiască tinerețea după învățăturile și după voia Lui Dumnezeu. Serile duhovnicești din cadrul proiectului „Tinerețe în Cuvânt” vor continua pe toată durata Postului Mare și în alte orașe – filiale ale Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Data: 20 martie 2017 • Vizualizări: 561