Tineri din Episcopia Caransebeşului prezenţi la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa

Tineri din Episcopia Caransebeşului prezenţi la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa
O sută de tineri de pe tot cuprinsul judeţului Caraş-Severin participă, în perioada 4-7 septembrie 2015, la Cluj-Napoca la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa organizată de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Cluj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului
Autor: Serviciul Social-Misionar
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, grupul de tineri din eparhia noastră se va alătura altor aproximativ 6.000 de tineri din toată ţara, dar şi din străinătate, la cea mai importantă reuniune a tinerilor ortodocşi din România, organizată în acest an la Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor patru zile tinerii, reuniţi sub sloganul „Tinerii ortodocşi, împreună pentru viitorul Europei”, vor participa la numeroase activităţi culturale, artistice şi educative care au ca scop conştientizarea şi practicarea valorilor Bisericii noastre. În program sunt prevăzute ateliere artistice, concerte, conferinţe pentru tineri, meditaţii, dezbateri, vizitarea muzeelor, bisericilor şi a altor obiective culturale, precum şi participarea la un program zilnic de rugăciune.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri 4 septembrie, începând cu orele 18.30, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va oficia și Sf. Liturghie în ziua de duminică 6 septembrie.

Sâmbătă 5 septembrie 2015, începând cu ora 19.00, tinerii vor participa la conferința ”Relațiile personale în lumina relației noastre cu Dumnezeu” susținută de Părintele Zaharia Zaharou de la Essex, iar în după-amiaza zilei de duminică 6 septembrie va avea loc Procesiunea tinereții la care sunt așteptați să participe aproximativ 6.000 de tineri.

Grupul din Episcopia Caransebeşului este compus din tineri merituoşi, membri sau voluntari ai centrelor de tineret, sau ai altor structuri de pe lângă parohii (coruri, consilii ale tinerilor), elevi şi studenţi ai şcolilor teologice, dar şi elevi şi studenţi din alte domenii care se implică în activităţile susţinute de Biserica noastră. „Tinerii care se deplasează la Cluj din partea eparhiei noastre sunt de pe întreg cuprinsul judeţului, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Selecţia acestor tineri a vizat în primul rând criteriul reprezentativităţii la nivelul întregului judeţ, desigur dublată de apartenenţa în mod real a acestor tineri la viaţa parohiei din care fac parte” a precizat, cu privire la componenţa grupului, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret şi al delegaţiei Episcopiei Caransebeşului. Din delegaţia care îi va însoţi pe tineri mai fac parte: părintele Teodor Dănuţ Coste din Caransebeş, părintele Gelu Moldovan de la Oraviţa, precum şi doamna prof. univ. Lavinia Popp de la Universitatea „Eftime Murgu” Reşiţa, care va fi însoţită de un grup de studenţi de la Facultatea de Asistenţă Socială.

Participarea tinerilor noştri la acest eveniment de anvergură europeană se înscrie în strategia departamentului nostru de tineret de a motiva şi recompensa totodată tinerii să rămână ataşaţi de principiile şi valorile Bisericii noastre” a mai menţionat părintele inspector Mihai Ciucur. La fel ca şi în cazul celorlalte tabere sau şcoli de vară organizate de Episcopia Caransebeşului, participarea tinerilor la întâlnirea de la Cluj-Napoca este gratuită, având rol de recompensă şi motivare.

Data: 3 septembrie 2015 • Vizualizări: 599