Tineri din județul Caraș-Severin în comuniune la Bocșa

Tineri din județul Caraș-Severin în comuniune la Bocșa

Album foto
Marți, 30 august 2016, localitatea Bocșa, județul Caraș-Severin, a fost gazda unei întâlniri a tinerilor ortodocși din zonă cu Asociația „Grupul 44” a Tinerilor Ortodocși din Episcopia Caransebeșulu
Autor: Gabriela Şerban
Însoțiți de părintele inspector Mihai Ciucur, tineri din toată zona Bocșa au participat, începând cu ora 11.00, la biserica ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Vasiova la un moment rugăciune oficiat împreună cu preoții Doru Melinescu și Ciprian Costiș.

Întâlnirea, organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a continuat la sediul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, în sala Centrului de Tineret „Vasiova”, sală care a devenit neîncăpătoare. În debutul întâlnirii au fost prezentate scopul și obiectivele pe care și le propun tinerii membri ai asociației, precum și principalele tipuri de activități care se doresc a fi desfășurate. Totodată, a fost aleasă coordonatoarea din partea asociației pentru zona Bocșa în persoana tinerei Jurca Andra Maria din localitate.

Copiii și tinerii, veniți din mai multe localități ale județului – Reșița, Oravița, Caransebeș și Bocșa, au participat cu bucurie și, mai ales, curiozitate, la această întâlnire de cunoaștere și informare, conștienți fiind că este o șansă deosebită pentru ei de a face o parte dintr-o organizație a lor, susținută de Biserică.

S-au discutat proiecte, s-au stabilit activități și s-a precizat că, pentru a avea continuitate și succes, temelia acestei asociații trebuie să fie, în primul rând, rugăciunea, urmată, evident, de seriozitate și responsabilitate. În același timp, tinerii au fost avertizați că în orice lucru bun există și ispite, pe care, însă, au fost îndemnați să le depășească cu răbdare. Nici un lucru temeinic nu se face cu ușurință, dar dacă există comunicare și, mai ales, credință în Hristos, cea care de fapt îi și unește pe acești tineri, cu siguranță obstacolele vor fi depășite.

Întâlnirea de la Bocșa s-a încheiat frumos, așa cum a și început. Cu rugăciune și intonarea imnului tineretului ortodox. Considerăm că este un lucru important ca această «caravană» a asociației, cum o numim noi, să circule prin tot județul ”, afirma Anita Radics, președinta organizației de tineri. „Am ales zona Bocșa tocmai pentru faptul că aici este un centru foarte puternic de tineri și credem că putem face lucruri multe, putem produce roade în timp. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că preoții sunt alături de noi și ne ajută în organizare. Asociația noastră își propune, în primul rând, să construiască un viitor mai bun pentru generația tânără”.

Responsabila zonei Bocșa, Jurca Andra Maria, mărturisea cu emoție: „Sunt foarte bucuroasă că am putut lua parte la această întâlnire, că am putut organiza și aduna atâția tineri și că a fost o întâlnire foarte reușită. Că am reușit să ne cunoaștem între noi și plecăm spre casele noastre cu gânduri și impresii frumoase”.

Studentul Laioș Bogdan, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Bocșa Română a afirmat cu deosebită plăcere: „A fost o întâlnire emoționantă, ne-am întâlnit tineri din mai toate părțile județului, ne-am bucurat, ne-am cunoscut, a fost Hristos în mijlocul nostru!”.

Și reprezentanta zonei Oravița, tânăra Marocico Diana Andreea s-a declarat mulțumită de întâlnirea de la Bocșa: „Am rămas cu o impresie foarte plăcută după această întâlnire. Mi se par foarte interesante activitățile propuse, în special cele caritabile”.

Iar părintele inspector Mihai Ciucur, ocrotitorul și sfătuitorul acestor tineri frumoși, a concluzionat în finalul întâlnirii: „Credem că sunt foarte importante genul acesta de întâlniri, le încurajăm și le susținem din tot sufletul. Preasfințitul nostru Părinte Lucian este deschis și chiar dorește ca să existe o asociație reprezentativă a tinerilor la nivelul Episcopiei Caransebeșului. Despre întâlnirea de astăzi pot să vă spun că am văzut mult entuziasm pe chipurile tinerilor noștri, ceea ce este un semn bun. Au apărut și câteva activități concrete, am văzut tineri capabili și dornici să se implice și să se jertfească. Sigur că le-am transmis un mesaj de încurajare, dar, totodată, i-am și atenționat părintește, să înțeleagă că lucrarea în care se implică și la care au plecat, iată, la drum, necesită jertfă. Lucrurile se vor duce în direcția dorită de ei doar în măsura în care vor fi capabili să jertfească și să se jertfească pentru binele celuilalt, dar, în final, pentru binele comun. Cred că astăzi la Bocșa s-a scris o mică pagină de istorie și cred că, pe undeva, ne-am întors puțin în timp, în anii '90, când la Bocșa funcționa una dintre cele mai puternice Ligi ale Tineretului Ortodox. Bocșa are tradiție și s-a demonstrat și prin numărul foarte mare de tineri de astăzi că este un loc prielnic pentru așa ceva, astfel că avem toate motivele să fim optimiști”.

Data: 31 august 2016 • Vizualizări: 792