Tineri în Biserică la Caransebeș

Tineri în Biserică la Caransebeș

Album foto
În data de 24 septembrie, Episcopia Caransebeşului a găzduit întâlnirea Asociației Tinerilor Ortodocşi Români din Banatul de Munte
Autor: Anastasia Coste
În data de 24 septembrie, Episcopia Caransebeşului a găzduit întâlnirea Asociației Tinerilor Ortodocşi Români din Banatul de munte, asociație proaspăt înființată în urma participării delegației din Eparhia Caransebeşului la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa, ținută anul trecut la Cluj. Intitulată inițial „Grupul 44”, după numărul primit, asociația reuneşte tineri din județul Caraş-Severin, având ca scop principal apropierea acestora de Biserică prin cunoaşterea şi aprofundarea învățăturii credinței ortodoxe, crearea unor prietenii frumoase, dar şi implicarea în acțiuni filantropice

Întâlnirea a debutat cu slujba de Te Deum, oficiată în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”, după care tinerii prezenți s-au deplasat spre Sala de Conferințe a Primăriei Caransebeşului, unde au fost prezentate asociația şi proiectele desfăşurate sau planificate pentru viitor, apoi s-a aplicat un chestionar referitor la aşteptările şi dorințele tinerilor cu privire la activitatea acesteia. Tot în cadrul întâlnirii a fost inaugurat un nou centru de tineret pe zona Caransebeş, avându-l ca îndrumător pe părintele profesor Gheorghe Tistu.

„După întâlnirile anterioare, desfăşurate la Moniom, Oravița şi Bocşa, am avut şi noi ocazia să facem oficiile de gazdă pentru ATOR Banatul de Munte. Peste 50 de tineri din Caransebeş şi din localitățile învecinate au intrat în contact cu membrii asociației, au privit imagini de la acțiunile de până atunci şi au răspuns invitației de a ni se alătura. Cred că Banatul de Munte avea nevoie de o trezire, iar o astfel de asociație nouă şi dornică de afirmare este ocazia perfectă pentru ca noi, tinerii, să demonstrăm că, indiferent de vârstă şi preocupări, ne putem duce viața în Hristos", a arătat tânăra Anastasia Coste din Caranebeș care, în cadrul întâlnirii, a fost aleasă ca și vicepreședinte al asociației la nivel județean.

La rândul său, părintele Mihai Ciucur, în calitate de reprezentant al Centrului eparhial și delegat al Preasfințitului Părinte Lucian a arătat că ”numărul mare de tineri prezenți arată interesul lor sporit de a-L cunoaște pe Dumnezeu și dorința lor nemijlocită de a-și trăi tinerețea în Biserică. Este imperios necesar ca noi – preoții, profesorii și părinții - să îi sprijinim în aceste căutări ale lor, să le creăm oportunități și contexte de socializare în Biserică, iar întâlnirea de astăzi tocmai acest lucru și-a propus: să îi ajute să se cunoască și să se organizeze pe drumul devenirii lor în Hristos”.


Data: 26 septembrie 2016 • Vizualizări: 1181