Tineri în comuniune euharistică

Tineri în comuniune euharistică
Miercuri, 3 aprilie 2013, la orele dimineţii, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin şi Elena” din Moldova Nouă, s-a desfăşurat, după oficierea Sfintei Liturghii, un program religios cu copiii de la Şcoala Generală Nr.3 şi de la un liceu din localitate
Autor: Pr. Remus Căta
A devenit deja o tradiţie în Parohia „Adormirea Maicii Domnului şi Sfinții Împărați Constantin şi Elena” din Moldova Nouă, ca în fiecare an, în preajma celor două mari praznice, la Paşti şi la Crăciun, copiii școlilor din localitate să păşească în pragul bisericii pentru a se împărtăşi cu Sfintele Taine

Miercuri, 3 aprilie 2013, la orele dimineţii, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin şi Elena” din Moldova Nouă, s-a desfăşurat, după oficierea Sfintei Liturghii, un program religios cu copiii de la Şcoala Generală Nr.3 şi de la un liceu din localitate, un program conceput de pr. paroh Remus Căta împreună cu d-na preoteasă, prof. Cristina Matei, care face parte din proiectul „Săptămâna altfel” la nivel naţional.

În cadrul Sfintei Liturghii, copiii s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului după care preotul paroh le-a vorbit copiilor despre Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite şi despre viaţa şi activitatea Sfinții Împărați Constantin cel Mare şi mama sa Elena, ocrotitorii bisericii gazde şi al căror an omagial îl prăznuieşte Biserica Ortodoxă Română la împlinirea celor 1700 ani de la Edictul de la Mediolan, care a adus cu sine libertate creştinismului.

În încheiere, pr. Remus Căta a prezentat copiilor biblioteca parohială ce se află în incinta bisericii şi care cuprinde un număr de peste 250 volume de carte religioasă, donate de credincioşi, pentru cei mici şi cei mari, cărţi ce pot fi împrumutate cu fişă de bibliotecă celor dornici de lectură acasă. În săptămânile ce urmează, alţi copii de la şcolile şi grădiniţele din oraş vor veni la cele două biserici ale parohiei noastre pentru a fi şi ei în comuniune cu Hristos.

Data: 4 aprilie 2013 • Vizualizări: 849