Tineri reșițeni în tabără la Loreto, Italia

Tineri reșițeni în tabără la Loreto, Italia
Duminică, 31 iulie, elevii Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița au pornit spre a 8-a ediție a taberei de la Loreto, Italia
Autor: Teodora Potocean
Duminică, 31 iulie, elevii Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița au pornit spre a 8-a ediție a taberei de la Loreto, Italia, organizată în cadrul proiectului internațional Da EurHope a EurHome. Însoțiți de pr. prof. Nicolae Chiosa, pr. Damaschin Tătaru, prof. Mădălina Chiosa și onorați de prezența noului primar al Reșiței, Ioan Popa, care sosește în Italia cu gândul continuării proiectului de înfrățire dintre Reșița, Pesaro și Loreto, tinerii își vor deschide sufletele către o experiență inedită.

Așa cum afirmă Oana Bezergeanu, o veche participantă, „acest proiect nu este doar o simplă excursie, ci prietenie, iubire creștină și liniște sufletească; «Da EurHope a EurHome» s-a transformat în «acasă», iar oamenii săi frumoși într-o mare familie. Noi ne deschidem larg brațele pentru a cuprinde în această familie deosebită cât mai mulți români, italieni, unguri, englezi, danezi şi suedezi, reprezentanți ai țărilor participante.”

Anul acesta însă, elevii Colegiului Național Traian Lalescu se bucură și de o săptămână de momente unice în Slovacia, săptămână menită să le pregătească sufletele pentru Loreto. În stațiunea Jasna, din Munții Tatra, vor participa la o întâlnire alături de peste 600 de tineri din toate colțurile lumii, din diferite țări și chiar continente.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, cu susținerea și sprijinul părinților și a unui om cu suflet mare, Ciprian Duca, pornesc la drum, atât veterani ai proiectului, cât și noi participanți, cu speranța în suflet și dorința realizării idealului de unitate în diversitate prin iubire creștină.

Data: 2 august 2016 • Vizualizări: 555