Tinerii Banatului de Munte se pregătesc pentru ITO Iași

Tinerii Banatului de Munte se pregătesc pentru ITO Iași

Album foto
Luni, 28 august 2017, Parohia ortodoxă Măureni a fost gazda tinerilor ATOR-iști, sosiți din întreg Banatul de Munte, participanți la reuniunea premergătoare celui mai așteptat eveniment dedicat cu și pentru tinerii ortodocși din întreaga lume, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, ce, în acest an, se va desfășura în capitala Moldovei – la Iași – în perioada 1-4 septembrie
Autor: Anita Radics
Luni, 28 august 2017, Parohia ortodoxă Măureni a fost gazda tinerilor ATOR-iști, sosiți din întreg Banatul de Munte, participanți la reuniunea premergătoare celui mai așteptat eveniment dedicat cu și pentru tinerii ortodocși din întreaga lume, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, ce, în acest an, se va desfășura în capitala Moldovei – la Iași – în perioada 1-4 septembrie.

Sosiți din toate zonele Eparhiei Caransebeșului, cei aproximativ 50 de tineri, membrii ai celei mai reprezentative asociații de tineret la nivel județean, au luat parte la o sesiune de discuții ce au avut ca scop stabilirea anumitor aspecte ce țin de partea organizatorică a grupului, reguli, opinii, repertorii de cântece, ținută și alte detalii menite să îmbunătățească, prin această reuniune, legăturile unui grup bine organizat.

În cele ce au urmat, membrii ATOR au pregătit un program de activități distractive cu și pentru tinerii și copiii localității Măureni, aflați la cea de-a doua parte a reuniunii cu rolul de a cunoaște Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și ce reprezintă aceasta pentru Caraș-Severin astăzi și, mai ales, pentru cei care au ales să-și construiască tinerețea sub umbrela acestei organizații, în curtea Bisericii lui Hristos.

În ultima parte a zilei, tinerii prezenți anterior la sesiunea de discuții purtate cu scopul organizării plecării spre ITO Iași și la programul de activități desfășurate cu copiii din parohia gazdă, s-au îndreptat spre biserica enoriei, unde a fost săvârșită Slujba Vecerniei cu Litie, de către părintele inspector în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, Mihai Ciucur și părintele paroh, Aurel Radics. La finalul sfintei slujbe, părintele inspector a adresat un scurt cuvânt de mulțumire și de învățătură tuturor credincioșilor prezenți și tinerilor ATOR-iști, care au dat răspunsurile la strană, transmițându-le, totodată, cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

„Pentru prima dată, ATOR-iștii au venit a mine acasă. I-am așteptat cu atâta dragoste și atâta entuziasm! Iar faptul că Dumnezeu a rânduit să-i aducă aici cu ocazia pregătirii pentru ITO Iași, eu am înțeles-o ca pe o reală binecuvântare. De ce? Pentru că și eu, prin participarea la unul dintre cele patru ITO, am intrat cu adevărat, cred, în ceea ce înseamnă activitatea cu tineretul în eparhia noastră. La fel ca de fiecare dată, reuniunile, pentru noi, tinerii Banatului de Munte, s-au soldat cu multă voie bună și bucurie, ceea ce e caracteristic, până la urmă, tinereții. Nu pot încheia decât spunând că aștept cu toată inima mea participarea la ITO Iași. Sunt convinsă că, la fel ca în fiecare an, această întâlnire va reprezenta apogeul simțirii și a siguranței mele că, în această lume, există o nevoie atât de mare ca noi să devenim războinicii Bisericii, ce se luptă să fie vrednici de a purta crucea-n piept și trecutul strămoșesc al țării pe umeri. Să-l purtăm în prezent și-n viitor” - Anita Radics

Cu binecuvântarea ierarhului locului, în perioada 1-4 septembrie 2017, o delegație de 55 de tineri din Episcopia Caransebeșului va participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși din toată lumea, organizată la Iași, care, pentru al patrulea an consecutiv, constituie cel mai așteptat eveniment închinat tinereții ortodoxe, mărturisirii credinței și încurajării de a trăi liber și frumos, în ceea ce înseamnă, de fapt, Adevărul.

Data: 29 august 2017 • Vizualizări: 733