Tinerii CNTL-işti participă la Slujba Învierii de la Roma

Tinerii CNTL-işti participă la Slujba Învierii de la Roma
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi cu suportul conducerii colegiului, o delegaţie de 45 de tineri vor participat la slujba Învierii la Roma
Autor: Silviu Lazăr
Sfârşitul de săptămână din 2-5 aprilie aduce o nouă acţiune a Colegiului Naţional „Traian Lalescu” în cadrul proiectului ecumenic „Da EurHope a EurHome”. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi cu suportul conducerii colegiului, o delegaţie de 45 de tineri, însoţiţi de pr. prof. Nicolae Chiosa şi profesorii Ion Chiosa, Ramona Călin şi Ciprian Călin, au bucuria de a se alătura Slujbei de Înviere oficiată de Papa Francisc. Începând de joi seara, tinerii vor participa la slujbele pascale de la Basilica „San Pietro” din Vatican.

Vineri seara, delegaţia reşiţeană va participa la procesiunea „Drumului Crucii” în jurul Colloseumului, iar bucuria lor sufleteasca va fi întregită prin participarea la Slujba Învierii din Basilica Vaticanului. Onoarea, dar şi responsabilitatea, pe care le presupun celebrarea sărbătorii pascale romano-catolice la Vatican îi inspiră pe tineri înspre continuarea parcursului lor ecumenic. Această flamă din inimile tinerilor ortodocşi, care se întinde în permanenţă către alte suflete, va fi prezentă şi în Roma pentru a dovedi înca o dată iubirea încurajată de pornirea ecumenică ce îi călăuzeşte.

Tinerii doresc să îi adreseze o mulţumire specială coordonatorului proiectului Da EurHope a EurHome, Don Francesco Pierpaoli, alături de care vor participa la Slujba Învierii, în semn al fraternităţii puternice dintre membrii aceastei iniţiative ecumenice. Acest sfârşit de săptămână stă sub simbolul iubirii creştine şi al dorinţei de a acorda atenţie sufletului în perioada pascală, alaturi de fiecare confesiune în parte.

Data: 4 aprilie 2015 • Vizualizări: 502