Tinerii din Moldova Nouă în tabăra de vară de pe Cheile Nerei

Tinerii din Moldova Nouă în tabăra de vară de pe Cheile Nerei
În perioada 24-26 iulie, Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă a organizat cea de-a doua ediție a taberei de vară de pe Cheile Nerei
Autor: Victoria Căzăcuțu și Daiana Galbîn
În tabără cei 20 de tinerii de la Centrul de tineret „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă, însoțiți de părintele Ion Nedelcu, au trăit la intensitate maximă, momente unice și pline de veselie. Distracția și voia bună au fost pe primul plan, dar nu au uitat nici de rugăciunile şi de mulțumirile pe care i le-au adus lui Dumnezeu. Știut este faptul că rolul bisericii este de a arăta lucrurile bune şi de a scoate la lumină cultura, dar și de a educa copiii în spiritul unor valori sănătoase.

Chiar dacă vremea nu a fost atât de favorabilă, tinerii au reuşit să retrăiască momentele minunate pe care le petrecuseră și cu un an în urmă, în prima ediție a acestei tabere, „Tabăra de vară - Cheile Nerei”. Aceste trei zile pe care le-au petrecut împreună, i-au ajutat pe tineri să se cunoască mai bine și a consolidat relația lor ca și grup.

În cele două seri petrecute în curtea cabanei „Valea Bei”, unde au fost primiți cu brațele deschise, tinerii s-au jucat atât jocuri care le-au stârnit concentrarea, spiritul competitive, dar și spiritul de lucru în echipă.

Cheile Nerei sunt o formațiune de tip chei de-a lungul râului Nera în județul Caraș-Severin, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou. Distanța pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise, Nera, străbate un defileu, cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic, formând cele mai lungi chei din România.

Aici, unde pereții se înalță până la 200 de metri, apa Nerei și a afluenților săi, a săpat și a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera direct prin apă.
În partea estică (dinspre amonte) a cheilor găsim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului, iar din partea vestică se poate ajunge la Cascadele Beușniței și la Lacul Ochiul Beiului. De asemenea, se mai poate vedea și canionul Valea Rea.

Data: 27 iulie 2017 • Vizualizări: 515