Tinerii din Parohia Iam adunați în jurul Bisericii

Tinerii din Parohia Iam adunați în jurul Bisericii
La inițiativa părintelui Alexandru Rogobete, cei câțiva tineri pe care îi are parohia, se întrunesc periodic în biserică pentru a discuta diferite teme de actualitate sau pentru a se ruga împreună lui Dumnezeu în cadrul slujbelor religioase
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Parohia Iam, este o parohie micuță din Protopopiatul Moldova Nouă, însă foarte dinamică și implicată în viața socială a satului. La inițiativa părintelui Alexandru Rogobete, cei câțiva tineri pe care îi are parohia, se întrunesc periodic în biserică pentru a discuta diferite teme de actualitate sau pentru a se ruga împreună lui Dumnezeu în cadrul slujbelor religioase.

În cadrul acestor întâlniri, tinerii au hotărât că ar fi benefic să cerceteze casele credincioșilor oferindu-le acestora câte ceva din munca lor. Astfel, tinerii coordonați de doamna preoteasă Andreea Rogobete au confecționat săptămâna aceasta mărțișoare în tehnica quilling. Mărțișoarele vor fi împărțite ființelor dragi din mica parohie.

Având în vedere că tinerii de astăzi sunt tot mai dependenți de comunicarea virtuală prin intermediul internetului, astfel de activități vin să întărească importanța păstrării valorilor creștin-ortodoxe pe care le învață în familie , școală și în Biserică. Totodată sunt îndemnați să cultive relația cu Dumnezeu și cu semenii prin rugăciune curată și smerită.

Data: 24 februarie 2017 • Vizualizări: 1267