Tinerii din Parohia Iam în misiune

Tinerii din Parohia Iam în misiune
Tinerii coordonați de părintele paroh Alexandru Rogobete, au confecționat mărțișoare în tehnica quilling pe care le-au împărțit cu drag femeilor din sat
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Chiar dacă parohia Iam este din punct de vedere geografic izolată, cei câțiva tineri ai parohiei reușesc să rămână uniți în jurul bisericii și să trăiască învățătura Evangheliei lui Hristos de a oferi tuturor milostenie. Cunoscând că faptele bune sunt ușa către mântuire, tinerii coordonați de părintele paroh Alexandru Rogobete, au confecționat și anul acesta mărțișoare în tehnica quilling, iar apoi le-au împărțit cu drag femeilor din sat.

Bineînțeles că nu au fost ocoliți nici chiar cei mai izolați bunici, care poate se simt singuri și uitați de cei dragi, însă prin această vizită ei sunt încredințați că sunt în purtarea de grijă a lui Hristos și în rugăciunea bisericii. Este al doilea an când tinerii reușesc să aducă zâmbete pe chipurile parohienilor, iar această activitate se înscrie în șirul activităților sociale și misionare pe care părintele paroh cu multă dragoste le desfășoară în mică și pitoareasca parohie.

Părintele paroh Alexandru Rogobete a relatat: „Având în vedere că tinerii de astăzi sunt tot mai dependenți de comunicarea virtuală prin intermediul internetului, astfel de activități vin să întărească importanța păstrării valorilor creștin-ortodoxe pe care le învață în familie , școală și în Biserică. Totodată sunt îndemnați să cultive relația cu Dumnezeu și cu semenii prin rugăciune curată și smerită”.

Data: 2 martie 2018 • Vizualizări: 693