Tradiționalul Alai al colindătorilor la Caransebeș

Tradiționalul Alai al colindătorilor la Caransebeș

Album foto
Copii, tineri și persoane de toate vârstele, au venit ieri la Caransebeș pentru a aduce vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos
Autor: Serviciul Cultural
De pe Valea Almăjului până pe Valea Bistrei, dar și din Reșița, Valea Timișului, Valea Carașului și alte zone ale Eparhiei Caransebeșului, copii, tineri și persoane de toate vârstele, au venit ieri la Caransebeș pentru a aduce vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Acestora li s-a adăugat și o tânără talentată de la Lugoj care a încântat credincioșii veniți la Catedrala Episcopală din municipiul de pe Timiș și Sebeș să primească în suflet bucuria sărbătorilor de iarnă.

Peste 750 de persoane au plecat în procesiune de la Centrul eparhial din Caransebeș în frunte cu Fanfara de la Răcășdia, cântând colinde și transmițând mesajul Crăciunului pe tot traseul, până la Catedrala episcopală. Membrii Fanfarei Parohiei Răcășdia au susținut un concert de colinde pe esplanada Catedralei, după care au fost răsplătiți cu daruri de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Tradiționalul Alai al colindătorilor a continuat în sfântul locaș, unde cetele de colindători îmbrăcați în haine populare au înălțat inimile celor prezenți prin interpretarea deosebită a cântărilor specifice perioadei în care ne aflăm și specifice poporului român.

Fanfară, interpreți și alte 24 formații corale au transmis caransebeșenilor dragostea lor și bucuria venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu prin cânt de colind. Aceștia au fost: Fanfara din Răcăşdia, Corul Episcopiei Caransebeşului, Corul Catedralei „Învierea Domnului”, Corul „Laudatio” al Episcopiei Caransebeşului, Corul Seminarului Teologic Caransebeş, Corul de copii al Parohiei Sf. M. Mc. Dimitrie din Caransebeş, Corul ATOR din Banatul de munte, Corul „Anastasis” din Bozovici, Ancuţa Coşovan, interpretă din Lugoj, Corul de copii şi tineri ai Parohiei Mehadica, Corul „Armonia” al Parohiei Sfântul Nicolae din Bocşa, Corul Parohiei „Schimbarea la Faţă” Reşiţa, Corul Gheorghe Dobreanu şi Ioan Teodorovici din Caransebeş, Corul Parohiei Ferdinand din Oţelu Roşu, Grupul de colindători al Parohiei Mâtnicu Mare, Corul Parohiei Glimboca, Corul Parohiei Armeniş, Corul „Sf. M. Mc. Dimitrie” al Centrului de tineret Teregova, Corul Asociaţiei religioase Oastea Domnului din Parohia Petroşniţa, Grupul coral Grănicerii Văii Bistrei ai Parohiei Voislova, Grupul de colindători al parohiei, Grupul de colindători al Parohiei Borlova, Grupul de colindători al Parohiei, Corul preoţilor din Protopopiatul Reşiţa și Corul preoţilor din Protopopiatul Caransebeş.

La final, toți participanții au primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian iconițe și calendare, iar din partea lui Moș Crăciun daruri.


Data: 19 decembrie 2016 • Vizualizări: 1310