Trecerea dintre ani la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Trecerea dintre ani la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Album foto
În prima zi din an, Presfințitul Părinte Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Catedrala episcopală din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
La trecerea în Noul An civil 2017, în Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş s-a oficiat slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, la care au participat numeroși credincioși. Sfânta slujbă a fost săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De asemenea ierarhul a înălțat și rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an.

În prima zi din an, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Presfințitul Părinte Lucian, a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Catedrala episcopală din Caransebeş. În cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, s-au citit rugăciuni de mulţumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2016, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoţii şi credincioşii Episcopiei Caransebeşului şi în noul an. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Ne bucurăm foarte mult că am putut sluji în prima zi din noul an 2017 în Catedrala noastră episcopală și-L rugăm pe Mântuitorul Hristos, Arhiereul cel veșnic, să binecuvinteze cununa anului care a început și să ne ajute să ne împlinim misiunea pe care El ne-a încredințat-o și să ne facem slujba deplin. De asemenea, îi cerem să ne dăruiască tuturor sănătate deplină, har peste har și binecuvântare și să avem o lucrare bogată în acest nou an, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești. Totodată nu trebuie să-i uităm și pe care au mărturisit credința ortodoxă în perioada comunistă în frunte cu cel mai longeviv patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, care a păstorit în vremuri grele, între 1948 și 1977”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final chiriarhul a urat tuturor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulţi şi fericiţi, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.


Data: 2 ianuarie 2017 • Vizualizări: 1555