Trei clopote noi la Mănăstirea Brebu

Trei clopote noi la Mănăstirea Brebu

Album foto
Credincioșii și obștea Mănăstirii Brebu din județul Caraș-Severin își vor îndrepta pașii la sfintele slujbe în sunetele noilor clopote
Autor: Serviciul Prezidial
Credincioșii și obștea Mănăstirii Brebu din județul Caraș-Severin își vor îndrepta pașii la sfintele slujbe în sunetele noilor clopote. Cele trei clopote care au fost turnate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului la Baia Mare, au fost aduse la așezământul monahal „Acoperământul Maicii Domnului” de la Brebu, spre a fi montate în noua clopotniță. Cu această ocazie a fost oficiată slujba de sfințire a clopotelor de către părintele protosinghel Atanasie Alboni, duhovnicul mănăstirii, alături de obștea monahală.

Procesul de montare durează aproximativ o săptămână, timp în care ele vor fi automatizate și reglate corespunzător. Cele trei clopote au o greutate de 120, 280 și 400 de kilograme.

„Mănăstirea noastră nu este foarte veche, dar încă de la începuturi s-au efectuat ample lucrări de construcție la biserica mare, la altarul de vară și la corpul de chili și alte lucruri elementare pentru mănăstirea noastră. În toată această perioadă s-a manifestat dorința de a avea clopote știind că au ca menire să trezească în noi conștiința duhovnicească și duhul rugăciunii. În acest an s-a materializat acest lucru pentru că s-au turnat clopotele, iar astăzi am săvârșit slujba de sfințire a acestora și ridicarea lor în clopotniță. Mulțumim tuturor acelora care au făcut posibilă această bucurie rugându-L pe bunul Dumnezeu să le dăruiască sănătate, liniște duhovniceacă și întru toate bună sporire și ori de câte ori aceste clopote vor răsuna în mănăstirea noastră să fie o mărturie a ostenelilor și a dragostei lor față de Biserica lui Hristos”, a arătat părintele duhovnic Atanasie.

La Mănăstirea Brebu piatra de temelie pentru biserică şi pentru clădirea care cuprinde trapeza, bucătăria, chiliile maicilor şi un arhondaric s-a pus în toamna anului 1998. Clopotnița unde vor fi montate clopotele a fost construită de către domnul Văduva Ion. În prezent viețuitoarele așezământului, sub îndrumarea maicii stareţe monahia stavroforă Magdalena Ghindaş, întreprind eforturi de înfrumuseţare a bisericii şi de definitivare a ansamblului monahal. Dintre activităţile administrativ-gospodăreşti amintim grădinăritul.


Data: 21 martie 2017 • Vizualizări: 2588