Trei cruci pentru noua Biserică din Parohia Măureni

Trei cruci pentru noua Biserică din Parohia Măureni

Album foto
Marți, 25 aprilie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a sfințit trei cruci pentru noua biserică din Parohia Măureni
Autor: Serviciul Prezidial
După 13 ani de osteneală, de când s-a pus piatra de temelie a bisericii cu hramul „Înălțarea Domnului” din Parohia Măureni, Protopopiatul Reșița, credincioșii acestei comunități, împreună cu preotul lor au trăit momente de bucurie în după-amiaza zilei de marți, 25 aprilie, deoarece au fost sfințite cele trei cruci ce vor fi montate pe turnele locașului de închinăciune. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat slujba de sfințire a crucilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși.

„Așa a rânduit Dumnezeu ca în Săptămâna Credinței și Culturii în Caraș-Severin să avem pe lângă manifestările spirituale, culturale și artistice și două bucurii care s-au adăugat la bucuria Învierii și la celelalte bucurii ce le avem în această săptămână cu totul specială. În Duminica Tomii, în urmă cu două zile, am sfințit împreună cu alți trei frați arhierei clopotele Bisericii Sfântul Dimitrie din Caransebeș, iar aici la Măureni, în extremitatea vestică a Episcopiei noastre sfințim în această zi binecuvântată trei cruci, care vor străjui biserica ce o putem numii Catedrala de la poarta frumoasă a istoricei Episcopii a Caransebeșului. Trei cruci s-au binecuvântat aici, cruci care vor împodobi cele trei turle ale bisericii ce așteaptă de o vreme bună Pogorârea Sfântului Duh, adică târnosirea”
, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Credincioșii din Parohia Măureni nu au avut niciodată biserică ortodoxă. Sfântul locaș se află în construcție și respectă arhitectura Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Piatra de temelie a fost pusă în data de 6 decembrie a anului 2004. Sfintele slujbe sunt oficiate în prezent într-o capelă amenajată lângă biserica cea nouă.


Data: 26 aprilie 2017 • Vizualizări: 4103