Trei ierarhi au slujit la hramul istoric al catedralei din Miercurea Ciuc

Trei ierarhi au slujit la hramul istoric al catedralei din Miercurea Ciuc
Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc și-a serbat miercuri hramul istoric. La invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Chiriarhul Locului, au coliturghisit: Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului
Autor: www.basilica.ro
Omilia a fost rostită de PS Lucian care a subliniat importanța activității Sfântului Ierarh Nicolae în viața credincioșilor fiind un model de apărător al credinței în Sfânta Treime.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Andrei a acordat lui Necolae Viorel Radocea, Subprefectul județului Covasna, distincția Crucea Eparhială pentru mireni. Totodată, Ierarhul a prezentat Gramata Mitropolitană – Crucea Șaguniană pentru mireni acordată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, lui Andrei Adrian – Jean, Prefectul Județului Harghita.

Asociațiunea Transilvană pentru Literatură Română și Cultura Poporului Român, Departamentul Covasna şi Harghita, a acordat Preasfințitului Părinte Andrei, prof. Nicu Vrabie de la Colegiul Național Octavian Goga din Miercurea Ciuc și domnului Andrei Adrian – Jean titlul de Cetățean de Onoare al comunității românești din județul Harghita.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Catedralei Episcopale.Credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie au adus cinstire unui fragment din Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae – Arhiepiscopul Mira Lichiei care se află în Paraclisul Sfântul Ioan Gură de Aur din Reședința Eparhială.

Data: 7 decembrie 2017 • Vizualizări: 830