Trupa de teatru „Credo” la Festivalul "Copii pentru copii"

Trupa de teatru „Credo” la Festivalul "Copii pentru copii"
Trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat a Episcopiei Caransebeşului, a participat joi, 31 mai, la Festivalul caritabil "Copii pentru copii".
Autor: Servicul social-misionar
Trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat a Episcopiei Caransebeşului, a participat joi, 31 mai, la Festivalul caritabil "Copii pentru copii".Acesta a fost organizat pentru ajutorul Iasminei-Sorina Cristescu o fetiţă de numai trei anişori, bolnavă de leucemie, care aşteaptă pe patul de spital să fie supusă unui transplant de măduvă.

Astfel, copiii de la grădiniţele şi şcolile din Municipiul Caransebeş au susţinut, în perioada 28-31 mai, o serie de spectacole în Sala de festivităţi a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş. Acţiunea umanitară a fost organizată de Primăria Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, şi de Organizaţia pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare Caransebeş.

Piesa de teatru prezentată de trupa „Credo”, coordonată de dl. profesor Rada Petrişor, a fost „Caseta Colmbinei”, în scenariul Veronicăi Gherasim, şi a fost ultima reprezentaţie a acesteia. Toate premiile financiare câştigate de trupa „Credo” la Festivalul de teatru pentru elevi „Alter ego” din oraşul clujean Turda, precum şi cele câştigate la Festivalul de teatru „Phantasia” din Caransebeş, au fost donate Iasminei Cristescu, totodată, centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului a contribuit la strângerea de fonduri organizată în oraşul de pe Timiş şi Sebeş.

Centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, coordonat dl. prof. Rada Petrişor, funcţionează în cadrul sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeşului condus de părintele Ianchiş Vasile. De la înfiinţarea sa, centrul de voluntariat s-a implicat în numeroase acţiuni caritabile şi umanitare din oraşul Caransebeş

Data: 1 iunie 2012 • Vizualizări: 874