Tundere în monahism la mănăstirea Brebu

Tundere în monahism la mănăstirea Brebu
Marţi, 20 noiembrie 2012, pr. Constantin Timiş, vicar-administrativ al Eparhiei Caransebeşului, a oficiat rânduiala tunderii în monahism a unei vieţuitoare din obşte
Autor: Darius Herea
În ajunul praznicului „Intrării Maicii Domnului în Biserică”, arhimandritul Constantin Timiş, vicar-administrativ al Episcopiei Caransebeşului, a săvârşit alături de un sobor de preoţi si diaconi Vecernia şi Litia praznicului la Mănăstirea Brebu, în prezenţa obştii monahale şi a numeroşi credincioşi. Totodată, părintele vicar a oficiat rânduiala tunderii în monahism a unei vieţuitoare din obşte. În cuvântul adresat obştii monahale şi noii monahii, a subliniat importanţa vietii constante şi statornice în duhul voturilor monahale depuse la călugarie.

Piatra de temelie pentru biserica mănăstirii s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfinţitul Episcop Laurenţiu Streza, aceasta fiind definitivată şi sfinţită în anul 1999 prin efortul obştii monahale, cu ajutorul credincioşilor din Brebu, Soceni, Ezeriş, Cornuţel.

În anul 2000, la propunerea chiriarhului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat transformarea schitului „Acoperământul Maicii Domnului” în mănăstire de călugăriţe. Actualmente, sub îndrumarea maicii starete, monahia stavroforă Magdalena Ghindaş, se intreprind eforturi de definitivare a ansamblului monahal.

Data: 22 noiembrie 2012 • Vizualizări: 986