Tundere în monahism la mănăstirea Brebu

Tundere în monahism la mănăstirea Brebu
Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit rânduiala tunderii în monahism la mănăstirea Brebu
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă, 31 martie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit alături de un sobor de preoți și diaconi slujba Vecerniei și a Litiei la mănăstirea Brebu în prezența obștii monahale. Totodată, Chiriarhul a oficiat rânduiala tunderii în monahism a unei viețuitoare din obște. În cuvântul adresat obştii monahale şi noii monahii, Ierarhul a subliniat importanţa vieţii constante şi statornice în duhul voturilor monahale depuse la călugărie

Piatra de temelie pentru biserica mănăstirii s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfinţitul Episcop Laurenţiu Streza aceasta fiind definitivată şi sfinţită în anul 1999 prin obştii monahale şi ajutorul credincioşilor din Brebu, Soceni, Ezeriş, Cornuţel, Ruginosu şi cu sprijinul oamenilor de bună credinţă din Reşiţa şi Caransebeş.

Ansamblul monahal s-a definitivat de construit şi urmează a fi finalizat, el având în componenţă paraclis de vară, corp de chilii, trapeză şi ateliere de croitorie şi pictură. În anul 2000 la propunerea chiriarhului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat transformarea schitului „Acoperământul Maicii Domnului” în mănăstire de călugăriţe.

Actualmente cu îndrumarea maicii stareţe monahia stavroforă Magdalena Ghindaş se întreprind eforturi de consolidare a bisericii şi de definitivare a ansamblului monahal. Dintre activităţile administrativ - gospodăreşti aminti: grădinăritul şi creşterea animalelor.

Data: 2 aprilie 2012 • Vizualizări: 660