Un nou an şcolar la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş

Un nou an şcolar la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş
Luni, 17 septembrie, a avut loc ceremonia de deschidere a anului şcolar la Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasu” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Luni, 17 septembrie, a avut loc ceremonia de deschidere a anului şcolar 2012-2013 la Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasu” din Caransebeş. Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de Te-Deum în bisericuţa de lemn cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din incinta instituţiei de învăţământ.

La slujbă au participat pr. profesori, cadrele didactice şi elevii seminarişti însoţiţi de familiile lor. Directorul şcolii, pr. Constantin Train, a adresat un cuvânt de întâmpinare elevilor care s-au înscris anul acesta, precum şi celor care frecventează cursurile prestigioasei instituţii de învăţământ teologic din Caransebeş, iar pr. Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, a transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la început de an şcolar.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, astăzi la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş au avut loc festivităţile de începere a noului an şcolar. Episcopia Caransebeşului s-a implicat mult în activitatea seminarului teologic din două motive: în primul rând pentru că este o şcoală de tradiţie, care are aproape 150 de ani de continuitate, seminarul fiind urmaşul Institutului Teologic Diecezan din Caransebeş şi în al doilea rând, Eparhia Caransebeşului s-a îngrijit de seminar pentru că aici se formează şi se desăvârşesc comportamentele celor care vor fi slujitorii de mâine ai altarelor. Anul acesta aduce cu sine două schimbări importante, bisericuţa de lemn din curtea seminarului, cu hramul «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», a fost atribuită ca biserică a seminarului din Caransebeş, iar la corpul de clădire au fost efectuate reparaţii pentru ca elevii să poată învăţa în condiţii moderne şi frumoase”, a arătat pr. Daniel Alic.

În după-amiaza zilei a avut loc, în prezenţa PS Lucian, şedinţa Consiliului profesoral al Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, la care au participat dascălii, profesorii şi părinţii pedagogi care deservesc unitatea şcolară. În cadrul şedinţei a fost stabilit programul administrativ de funcţionare a instituţiei de învăţământ pe anul şcolar în curs, a fost suplimentat numărul de locuri în internatul seminarului şi a fost aprobat programul spiritual al elevilor, ţinându-se seama de faptul că de anul acesta bisericuţa de lemn a devenit paraclis episcopal.

Data: 18 septembrie 2012 • Vizualizări: 973