Un nou an universitar la Caransebeş

Un nou an universitar la Caransebeş
Marţi, 4 octombrie, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a avut loc loc deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Caransebeş
Autor: Serviciul Cultural
Evenimentul a debutat cu săvârşirea unei slujbe de Te Deum de către un sobor de preoţi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, a doamnei prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde, rector a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului ne-a mărturisit: „După ce ieri am participat la deschiderea festivă a anului universitar 2011-2012 la Universitatea Eftimie Murgu, astăzi în sala de festivităţi Episcop Elie Miron Cristea a Episcopiei Caransebeşului am deschis anul universitar la Facultatea de Teologie Didactică din Caransebeş. Ne bucurăm că avem iată de paisprezece ani o secţie de teologie la Caransebeş unde elevii seminarişti precum şi elevii proveniţi din licee, se pot pregăti în cadrul Eparhiei Caransebeşului pentru a deveni preoţi sau profesori de religie la secţia noastră de teologie înfiinţată în urmă cu 14 ani la iniţiativa Înalpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu Streza, pe atunci episcop al Caransebeşului. Iată continuitate şi perseverenţă în învăţământul teologic, aici în cetatea Caransebeşului ”

„Am deschis astăzi pentru a paisprezecea oară anul universitar la Caransebeş unde funcţionează Secţia de Teologie a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa. Am deschis anul universitar într-un an aniversar pentru universitatea reşiţeană, anul în care împlinim 40 de ani de la înfiinţare” a spus doamna prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde rectorul Universităţii Eftimie Murgu.

În cadrul Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa, funcţionează şi Secţia de Teologie Didactică, care a luat fiinţă în anul 1998, la iniţiativa P.S. Sale dr. Laurenţiu Streza, episcopul de atunci a Caransebeşului (actualul Mitropolit al Ardealului), dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeş.

Data: 5 octombrie 2011 • Vizualizări: 842