Un nou Centru de tineret în Municipiul Reșița

Un nou Centru de tineret în Municipiul Reșița
Miercuri, 12 februarie, la demisolul bisericii Parohiei „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari al municipiului Reșița, a avut loc inaugurarea oficială a Centrului de tineret „Sf. Ierarh Nicolae”
Autor: Sectorul Social-Misionar
În după amiaza zilei de miercuri, 12 februarie, la demisolul bisericii Parohiei „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari al municipiului Reșița, a avut loc o întâlnire la care au participat copii și tineri, alături de părinți, preoții slujitori și cadre didactice de la mai multe școli reșițene.

Întâlnirea, organizată de parohia reșițeană, a marcat inaugurarea oficială a Centrului de tineret „Sf. Ierarh Nicolae”, un centru care are scopul declarat de a-i aduce pe cei tineri mai aproape de valorile Bisericii noastre. A participat, de asemenea, în calitate de invitat, reprezentantul Centrului Eparhial, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul de deschidere, părintele Claudiu Ciorogariu, responsabil cu activitățile cu tinerii la nivelul parohiei, a rostit cuvântul de bun venit, după care, reprezentantul Centrului eparhial a prezentat celor prezenți concluziile studiului sociologic „Împreună pentru copiii noștri”. Studiul a fost realizat în decursul anului 2013 de Episcopia Caransebeșului pe un eșantion reprezentativ de peste 550 de copii din clasele gimnaziale și a evidențiat, încă o dată, necesitatea unei bune conlucrări între principalii factori responsabili cu creșterea și educația tinerei generații: Biserica, familia și Școala.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, cei prezenți au putut urmări un material video cu activitățile derulate în ultimul an de membrii Centrului de tineret Reșița Montană, un concept care se dorește a fi implementat și în cadrul centrului nou-înființat în cel mai populat cartier al Reșiței. Copiii și părinți prezenți au putut vedea și înțelege mai bine, cu acest prilej, activitățile care se doresc a fi organizate aici. Pornind de la ateliere artistice, continuând cu spectacole și manifestări artistice, întâlrniri pe diverse teme, tabere sau excursii tematice și culminând cu acțiuni comune de participare la sfintele slujbe, centrul de tineret își propune să adune un număr cât mai mare de copii și tineri care să participe activ la viața Bisericii.

La final, toți cei prezenți s-au deplasat în sala de activități special amenajată și renovată prin eforturile parohiei reșițene, unde au putut viziona o expoziție cu lucrări realizate de copii din alte centre de tineret și în taberele organizate de Episcopia Caransebeșului. Totodată, s-a pus la punct programul și primele activități care se vor desfășura în centru sub coordonarea unei echipe formată din cadre didactice și voluntari de la școlile din zonă, dar și din delegați speciali din partea Centrului eparhial pentru acest proiect.

Referitor la eveniment, părintele inspector Mihai Ciucur a precizat: „Felicităm inițiativa ostenitorilor Parohiei „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari al Reșiței de a avea un nucleu de tineri care să desfășoare activități în tinda Bisericii. Demersurile în acest sens, începute la nivelul parohiei încă de la finele anului trecut, sunt completate, iată, prin delegarea unor formatori cu experiență pentru a implementa corespunzător acest concept relativ nou −centrul de tineret− pe care îl dorim prezent în cât mai multe parohii la nivelul eparhiei noastre”. Centre de tineret similare funcționează în prezent pe lângă mai multe parohii urbane de pe cuprinsul eparhiei, în orașe precum Reșița, Oravița, Moldova Nouă sau Anina.

Data: 13 februarie 2014 • Vizualizări: 1076