Un nou Centru de voluntariat în Episcopia Caransebeșului

Un nou Centru de voluntariat în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Sâmbătă, 7 iunie, a fost inaugurat un nou Centru de voluntariat în Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Social-Misionar
Sâmbătă, 7 iunie, a fost inaugurat un nou Centru de voluntariat în Episcopia Caransebeșului. Astfel, Casa de cultură a orașului Oțelu Roșu a fost gazda unui spectacol de excepție, organizat de către voluntarii Centrului de voluntariat din Caransebeș, elevi de la Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca și voluntari de la Centrul de voluntariat nou înființat. Manifestarea cultural-artistică a debutat printr-o slujbă de sfințire a noului Centru de voluntariat „Alexandra Florea” din Oțelu Roșu, săvârșită de un sobor de preoți, condus de către părintele Gabriel Gozman-Pop, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

În continuare, în Sala de spectacole a Casei de cultură din Oțelu Roșu, în prezența autorităților locale și a unui public numeros, elevi de la Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca au oferit un program de dans popular și recital de poezie în grai bănățean. Au urmat cei mai mici voluntari de la Centrul de voluntariat nou înființat, care au încântat auditoriu cu un buchet de cântece interpretare la pian, flaut și chitară. De asemenea membrii trupei de teatru „Credo”, a Centrului de voluntariat „Alexandra Florea” din Caransebeș, au susținut două piese de teatru. Astfel, membrii juniori au pus în scenă piesa de teatru „Ursitoarele”, scenariul de Gabriela Mihalache, iar membrii seniori au interpretat piesa de teatru „Preșul”, scenariul de Ion Băieșu.

„Este o activitate pe care am dezvoltat-o foarte mult în ultima vreme, observând că tot mai mulți tineri doresc să participe la activitatea filantropică a Bisericii, pentru că în centrele noastre de voluntariat tinerii învață să dăruiască și să facă bine. De aceea încurajăm astfel de activități și în parteneriat cu primăria orașului Oțelu Roșu am inaugurat acest centru de voluntariat și nădăjduim că pe lângă acesta, vom avea și alte activități sociale pe care le vom dezvolta cu autoritățile locale și cu instituțiile din acest oraș”, a subliniat părintele Gabriel Gozman-Pop, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Odată cu înființarea Centrului de voluntariat din Oțelu Roșu s-au pus bazele și a unei bănci de alimente, unde se vor aduna nu doar alimente, ci și haine și mobilier, care vor fi distribuite la oamenii nevoiași din localitate.


Data: 8 iunie 2014 • Vizualizări: 1119