Un nou Cerc pastoral-misionar în Episcopia Caransebeșului

Un nou Cerc pastoral-misionar în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Joi, 2 aprilie, Parohia Răcășdia din Protopopiatul Moldova Nouă a găzduit cel de-al șaselea Cerc pastoral-misionar al Episcopiei Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 2 aprilie, Parohia Răcășdia din Protopopiatul Moldova Nouă a găzduit cel de-al șaselea Cerc pastoral-misionar al Episcopiei Caransebeșului. Întâlnirea a debutat în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite. În prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți din cercul pastoral, în cadrul căreia a fost susținută o predică la Duminica Floriilor, de către părintele Vichentă Ponoran de la Parohia Naidăș. De asemenea la sfârșitul slujbei părintele Alexandru Rogobete de la Parohia Iam a prezentat o cateheză, având ca temă „Săptămâna Patimilor, cu Hristos pe drumul Golgotei”.

În partea a doua a întrunirii a fost expusă o meditație biblică, pornind de la textul scripturistic de la Ioan 15, 20: „Dacă au păzit cuvântul Meu și pe al vostru îl vor păzi”, la care au fost prezenți, pe lângă preoții parohi și profesorii de religie din unitățile de învățământ de pe raza cercului, iar ca invitați au fost stareţii şi clericii Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Călugăra şi ai Schitului „Sf. M. Mc. Dimitrie” Nicolinţ. În cadrul conferinței „Persoana și rolul păstorului în Biserică”, a fost susținut un referat de către părintele Marius Voinea de la Parohia Berliște, pe marginea căruia au urmat dezbateri.

„Cred că și această întâlnire va dinamiza și intensifica misiunea și propovăduirea evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în această zonă cu parohii depopulate și îmbătrânite, în care preoții se străduiesc să supraviețuiască. De aceea i-am întărit duhovnicește pe preoții parohi și i-am determinat să se ajute între ei prin obișnuitele înfrățiri între parohiile mai mari și cele mai mici. De asemenea am întărit și poziția profesorului de religie în Școală prin implicarea preoților și a ieromonahilor în tot ceea ce înseamnă învățământul religios”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

De asemenea în cadrul ședinței s-au prezentat probleme pastorale din unităţile parohiale, dar și activitățile desfășurate de profesorii de religie în unitățile de învățământ.


Data: 3 aprilie 2015 • Vizualizări: 629