Un nou cleric în Banatul Sârbesc

Un nou cleric în Banatul Sârbesc
Duminică, 18 septembrie 2011, Preasfinţitul Părinte Daniil Episcopul Daciei Felix a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica monumentală din Toracu Mare din Serbia, în prezenţa foarte multor credincioşi
Autor: Pr. Petru Berbentia
Duminică, 18 septembrie 2011, Preasfinţitul Părinte Daniil Episcopul Daciei Felix a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica monumentală din Toracu Mare din Serbia, în prezenţa foarte multor credincioşi. De altfel, în cuvântul de învăţătură rostit, ierahul locului a remarcat prezenţa excepţionala din această duminică de după înălţarea Sfintei Cruci.

La slujbă a participat părintele Sârb Boian din Topolovac, părintele Gabriel Bandu din Ecica şi părintele Emanuel Mojic din Toracu Mic, precum şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Romane din Sărcia ( Sutjeska), biseriă ce va fi administrată de către parohul de Torac.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot, diaconul Cristian Popi, fiul satului. Tânărul preot şi-a făcut studiile seminariale la Caransebeş şi studiile superioare la Facultatea de Teologie din Timişoara şi a fost implicat în viaţa bisericii din Toracu Mare din copilărie, fiind sprijin al stranei si membru al corului „Armonia”.

După ce a primit şi hirotesia întru duhovnic şi după otpustul Sfintei Liturghii, preotul Cristian Popi a fost instalat oficial ca paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Toracu Mare, provincia Voivodina din Serbia.

În cuvintele adresate credincioşilor, tânărul preot a mulţumit lui Dumnezeu pentru tot ce i-a oferit în viaţă şi s-a rugat să-i dea păstorire rodnică. A mulţumit ierarhului său pentru încrederea acordată, precum şi preoţilor ce au fost alături de el la acest mare eveniment al vieţii sale, şi şi-a manifestat dorinţa de a continua ceea ce protopopul Petru Drăghicescu a făcut în parohie.

Părintele Petru Berbentia din Reşiţa şi-a manifestat dorinţa şi disponibilitatea de a continua relaţiile de frăţietate şi de a sprijini activitatea fraţilor din Serbia, pe cât ne stă nouă în putere, convins de faptul că rugăciunile ierarhilor noştri ne vor întări să ducem pe mai departe prietenia dintre românii din Episcopia de Caransebeş şi din Episcopia Dacia Felix.

Data: 22 septembrie 2011 • Vizualizări: 1125