Un nou început pentru Centrul Social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Moldova Nouă

Un nou început pentru Centrul Social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Moldova Nouă
Centrul Social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă şi-a reluat activitatea
Autor: Serviciul Social-Misionar
Pentru Centrul Social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, ziua de luni, 28 ianuarie 2013, a însemnat un nou început, prin reluarea activităților sociale întrerupte din cauza unor probleme financiare. Astfel, după oficierea slujbei de Te-Deum, de către pr. protopop Bogoliub Martinovici, copiii au servit masa de prânz, iar apoi, sub îndrumarea unui cadru didactic, au desfășurat activități didactice specifice vârstei.

Sub coordonarea directă a pr. protopop Bogoliub Martinovici, centrul va găzdui zilnic cincisprezece copii din clasele primare, proveniți din familii cu probleme de ordin social, de pe tot cuprinsul localităţii. Aceştia vor primi un prânz cald și vor participa la activități didactice și recreative în regim after-school.

„Suntem bucuroși că, prin efortul Protopopiatului Moldova Nouă, cu sprijinul preoților și a credincioșilor localitate, precum și din localitățile învecinate și prin implicarea voluntară și plină de însuflețire a cadrelor didactice de la școlile din oraș, s-a reușit, reluarea activităților sociale în centru. Este un nou început, deoarece, spre deosebire de activitatea din trecut, centrul va oferi servicii sociale zilnic, intenționându-se ca pe viitor să se aibă în vedere și persoanele vârstnice”, a arătat Mihai Ciucur, inspectorul sectorului Social-Misionar, Filantropic şi Activităţi cu tineretul al Episcopiei Caransebeşului.

Centrul Social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă a fost inaugurat şi sfinţit de către Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, la sărbătoarea „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”, 21 mai 2012 și funcționează în incinta nou-înființatului Protopopiat Moldova Nouă, în baza unui parteneriat între parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din localitate.

Data: 28 ianuarie 2013 • Vizualizări: 580