Un nou păstor de suflete în Parohia Vama Marga

Un nou păstor de suflete în Parohia Vama Marga

Album foto
În Duminica a XV-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Vama Marga, Protopopiatul Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a XV-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Vama Marga, Protopopiatul Caransebeş. Cu acest prilej Ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit şi instalat noul preot paroh.

În cuvântul său Chiriarhul a subliniat: „Este o mare bucurie pentru noi, cei care reprezentăm Eparhia Caransebeșului, pentru că am găsit un om potrivit la locul potrivit, am găsit pe părintele profesor de religie Vasiloni Vidu Marius, care până astăzi l-a propovăduit pe Hristos doar de la catedră, iar de astăzi înainte îl va propovădui și de la amvon. L-am găsit pe sfinția sa, originar de pe Valea Bistrei, profesor de religie la Oțelu Roșu, potrivit pentru această parohie misionară, care nu poate susține un preot cu familie, fără ca acel preot să aibe și o altă misiune. Este o parohie misionară cu credincioși puțini, dar foarte inimoși și atașați de sfânta biserică. Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a luminat și a rânduit în această biserică un preot paroh, fiu al acestei zone, cu experiență la catedră și cu o dorință neasemuită de a deveni slujitor al Sfântului Altar”.

„În aceste momente de mare încărcătură duhovnicească și emoțională pentru mine, nu pot spune decât cuvintele psalmistului David: «Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim într-ânsa». Mărturisesc că pentru mine astăzi 1 decembrie este cea mai importantă zi din viața mea, pentru că așa cum astăzi toți românii sărbătoresc Marea Unire și eu mă bucur de unirea mea cu Hristos prin Sfânta Taină a Hirotoniei”, a mărturisit Vasiloni Vidu Marius, preot paroh.

Totodată în cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de pomenire pentru făuritorii Unirii, iar la final a fost săvârșit un polihroniu cu prilejul zilei naționale a României. Parohia Vama Marga din Protopopiatul Caransebeş cuprinde 18 familii cu 65 de credincioşi.


Data: 2 decembrie 2013 • Vizualizări: 657