Un nou preot slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Un nou preot slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Album foto
Vineri, 11 noiembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 11 noiembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Caransebeș. Cu acest prilej Preasfinția Sa a hirotonit în treapta preoției pe arhidiaconul Ovidiu Cristian Văran pe seama Catedralei Episcopale cu hramurile „Învierea Domnului„ și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”. De asemenea, pentru slujirea cu devotament ca și diacon, timp de 9 ani, părintele Ovidiu a fost hirotesit duhovnic pentru credincioșii dați în păstorire, precum și iconom. Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul adresat la final, Preasfințitul Părinte Lucian a îndemnat pe noul slujitor al altarului să rămână ancorat în Biserica lui Hristos și să fie lumină lumii: „Părintele Ovidiu Cristian împlinește chiar astăzi 9 ani de la hirotonia sa în treapta diaconiei, 11, noiembrie, 2007. Părintele a împlinit în acest an și frumoasa vârstă de 30 de ani, vârsta la care Mântuitorul Iisus Hristos a ieșit la propovăduire, și iată Arhiereul Cel Veșnic a rânduit ca în acest an părintele Ovidiu să primească darul preoției. Este o vreme potrivită pentru orice lucru, așa cum spune Solomon în cartea Eclesiastul, iar pentru noi clericii există o plinire a vremii pentru a-L propovădui cu timp și fără de timp pe Mântuitorul Iisus Hristos. Părintele a mărturisit astăzi în fața Mântuitorului că va fi un slujitor vrednic, iar noi toți cei ce suntem de față îi dorim din toată inima să aibă o preoție curată și neprihănită, să rămână același slujitor bun și să rămână ancorat în Biserica lui Hristos, slujindu-i lui Dumnezeu din toată inima, căci slujind lui Dumnezeu, slujim și oamenilor. De asemenea, trebuie să rămână lumină din lumina lui Hristos, sare a pământului în această lume, pentru că Mântuitorul ne spune: «Voi sunteți lumina lumii, voi sunteți sarea pământului, așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca văzând ei faptele voastre cele bune să-L preamărească pe Tatăl vostru Cel din ceruri»”, a arătat PS Părinte Lucian.

Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost târnosită în anul 2010 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeș.

Data: 11 noiembrie 2016 • Vizualizări: 2869