Un nou preot slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa

Un nou preot slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa
Sâmbătă, 9 mai, a fost instalat noul preot slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa
Autor: Serviciul Prezidial
La vremea Vecerniei de sâmbătă, 9 mai, într-o biserică plină de credincioşi, protopopul Reşiţei, Petru Berbentia a venit să prezinte pe cel ce va fi preotul coslujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa.

În această biserică-monument a Banatului Montan, slujba de seară a fost săvârşită de protopopul Reşiţei, împreună cu noul preot Petru-Tită Stanciu, cu preotul paroh Marinel Zenovie Bobescu, dar şi cu preoţii orăviţeni Ionel Bena, Cornel Hriţcu şi diaconul Florin Falcă. Cântările stranei au fost susţinute de pr. Ion-Doru Găvădină, cel ce a slujit în această biserică aproape patru decenii, de pr. Gelu Petru Moldovan şi de cântăreţii bisericii.

După otpustul Vecerniei, protopopul Petru Berbentia, ca reprezentant al Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a dat citire deciziei chiriarhale de numire a părintelui Petru-Tită Stanciu ca preot coslujitor şi a adresat un cuvânt credincioşilor, dar şi tânărului preot, subliniind faptul că: „fiind un trimis al episcopului eparhiot, trebuie să muncească cu sârguinţă şi cu bucurie pentru turma încredinţată, să colaboreze cu preotul paroh şi să fie activ în toate activităţile parohiei”.

A rostit un cuvânt de mulţumire și părintele paroh Marinel Bobescu, nou aşezat în această parohie, oferind şi o icoană a Maicii Domnului, iar protopopul a oferit noului preot Sfânta Evanghelie, ca şi semn al misiunii de propovăduire a învăţăturii mântuitoare, Sfânta Cruce, ca şi simbol şi instrument al puterii sfinţitoare ce o are preotul şi Liturghierul pentru săvârşirea serviciilor divine publice.

Data: 12 mai 2015 • Vizualizări: 869